aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚαλημέρα 81ο πρωτάθλημα, η καινοτομία και οι κινήσεις των μονομάχων

Καλημέρα 81ο πρωτάθλημα, η καινοτομία και οι κινήσεις των μονομάχων

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πέρασε ήδη ένα τρίμηνο από τότε που το 80ο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας είχε λάβει τέλος. Πλέον, σήμερα, λέμε καλημέρα στο 81ο Πρωτάθλημα. Η μπάλα και πάλι στη σέντρα, με τις 12 ομάδες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Δόξα, Εθνικός, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακός, Ομόνοια και Πάφος F.C., να υπόσχονται θέαμα και συγκινήσεις.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα δοθεί σε τέσσερις δόσεις, ενώ θα είναι κουτσουρεμένη όπως και η δεύτερη αγωνιστική λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα. Το επόμενο τετραήμερο, λοιπόν, κάθε μέρα θα έχουμε και έναν αγώνα. Η καινοτομία στο νέο πρωτάθλημα θα είναι η διεξαγωγή και ενός αγώνα την Παρασκευή.

Αν κρίνουμε από τη διεξαγωγή του περσινού πρωταθλήματος, με την παρουσία 12 ομάδων, αναμένουμε ότι θα είναι και πάλι ανταγωνιστικό, με τη διαφορά των ομάδων να μην είναι μεγάλη. Με αυτό τον τρόπο προσδοκούμε να δούμε αμφίρροπους αγώνες. Αν κρίνουμε από τις κινήσεις που έγιναν από τις ομάδες και την παρουσία τους στα φιλικά παιχνίδια, μας έχουνε προϊδεάσει για συναρπαστικές «μάχες».

Όσον αφορά στους «μεγάλους», ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλων θα είναι και πάλι εκεί, η ΑΕΛ αποτελεί ερωτηματικό παρόλο που η διατήρηση του περσινού ρόστερ θεωρητικά θα λειτουργήσει θετικά, έρχονται με αποφασιστικότητα Ομόνοια και Ανόρθωση με στόχο να αλλάξουν το σκηνικό των τελευταίων χρόνων, η Νέα Σαλαμίνα δείχνει ικανή να μπει και πάλι… σφήνα, ενώ η Πάφος FC παρουσιάζεται ικανή για την έκπληξη.

Η Κάρτα Φιλάθλου θα εφαρμοστεί για δεύτερη σεζόν, στοιχείο που επηρεάζει ως ένα βαθμό την προσέλευση κόσμου στα γήπεδα, όμως είναι ένα μέτρο που ήλθε και υπάρχει αποφασιστικότητα για να μείνει. Αυτό που θα πρέπει να αλλάξει, όμως, είναι οι συνθήκες στα Στάδια που θα κάνουν πιο λειτουργική την Κάρτα και θα φέρουν περισσότερο κόσμο πίσω στο γήπεδο.

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα είναι ο ίδιος με πέρσι. Οι 12 ομάδες θα αγωνιστούν σε δύο γύρους των 11 αγωνιστικών ο κάθε ένας. Με το τέλος των 22 αγωνιστικών, θα χωριστούν σε δύο ομίλους, ο ένας θα αποτελείται από τις πρώτες έξι και ο άλλος από την 7η θέση και κάτω. Θα παιχτούν ακόμη 10 αγωνιστικές, μέσα από τις οποίες στο τέλος θα προκύψει ο πρωταθλητής, οι ομάδες που θα εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά και οι δύο που θα υποβιβαστούν.

Υ.Γ.: Ως διά μαγείας μέσα σε λίγες ώρες έγιναν όλα όσα απαιτούνταν σε πέντε στάδια, τα οποία πήραν τελικά τη σχετική άδεια από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων. Στην Κύπρο ζούμε, όλα γίνονται πατώντας ένα κουμπί!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ