aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚάλεσε την ΑΕΚ στον γάμο σου, να σου πει «και του χρόνου»

Κάλεσε την ΑΕΚ στον γάμο σου, να σου πει «και του χρόνου»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου πρωταθλήματος και 25ου στην ιστορία του, καθώς υποδέχεται τη δεύτερη ΑΕΚ, από την οποίαν απέχει τέσσερις βαθμούς τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Μόνο που η σημερινή αντίπαλός του, εκτός από τη μοναδική συνδιεκδικήτρια του τίτλου, είναι και ο μεγαλύτερος βραχνάς του στο ΓΣΠ.

Μετά το 3-0 του 2012, απέτυχε να τη νικήσει σε έξι συνεχόμενα ματς στη Λευκωσία, μετρώντας τρεις ισοπαλίες (1-1, 4-4, 1-1) και άλλες τόσες ήττες (1-2, 0-1, 1-2)! Σερί που δεν έχει καμία ομάδα της Α’ Κατηγορίας στην έδρα των πρωταθλητών της περασμένης τριετίας.

Να ήταν, όμως, μόνο αυτό; Η ομάδα της Λάρνακας θα βρεθεί στην πρωτεύουσα για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε παιχνίδι με χαρακτήρα φιέστας τίτλου για τους γαλαζοκίτρινους.

Το 2013 ο Άλεξ ντα Σίλβα, ο οποίος τότε φορούσε κιτρινοπράσινα, χάλασε το πάρτι με ένα εξαιρετικό σουτ (0-1), ενώ το 1-1 του 2015 δεν αρκούσε στους γηπεδούχους για να κάνουν γύρο του θριάμβου.

Το γλυκό δένει αν αναλογιστεί κανείς πως στο τρέχον πρωτάθλημα, ο ΑΠΟΕΛ δέχτηκε τέσσερις ήττες στο ΓΣΠ και έφερε δύο ισοπαλίες. Πρόκειται για τα περισσότερα στραβοπατήματα της τελευταίας πενταετίας στο γήπεδό του.

Συμπερασματικά, οι Λευκωσιάτες θα προσπαθήσουν σήμερα τα εξής, για να κάνουν… Ανάσταση την ημέρα της Σταύρωσης:

1) Να βάλουν φρένο στο αήττητο πέρασμα των Λαρνακέων από την έδρα τους.

2) Να μην επιτρέψουν στην ΑΕΚ να δημιουργήσει παράδοση ως «η χαλάστρα των πάρτι» και κυρίως, να αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες της για να ανατρέψει τα δεδομένα.

3) Να μη γίνουν ακόμα χειρότερα τα στατιστικά τους στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ