aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚακιούζης στο «Goal»: «Ξέρω που ήρθα, δουλεύω πάντα για την κορυφή»

Κακιούζης στο «Goal»: «Ξέρω που ήρθα, δουλεύω πάντα για την κορυφή»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Στην Κύπρο και στο τιμόνι της ΕΝΠ θα βρίσκεται τη νέα σεζόν ο Μιχάλης Κακιούζης. Ο 42χρονος προπονητής συμφώνησε με την ομάδα από το Παραλίμνι και έρχεται στην Κύπρο για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, αγωνίστηκε παλαιότερα στην Κύπρο ως καλαθοσφαιριστής σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ και μάλιστα με τους κιτρινοπράσινους πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπριακού πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: O εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Μιχάλης Κακιούζης, στο «Goal»

Με αφορμή λοιπόν, την επιστροφή του Ελλαδίτη στην Κύπρο, η ιστοσελίδα μας, Goal.com.cy επικοινώνησε μαζί του με σκοπό να μάθει λεπτομέρειες για τη συμφωνία αλλά και την απόφαση του να έρθει στο Παραλίμνι.

Ο Κακιούζης ξεκαθάρισε ότι γνωρίζει που έρχεται, καθώς βρισκόταν πάντα σε συνεχείς επαφές με παλαιότερες του συμπαίκτες σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Όσον αφορά στους στόχους της ομάδας του δεν δίστασε να δηλώσει ότι δουλεύει πάντα για την κορυφή, ενώ υποσχέθηκε σκληρή δουλειά στους φίλους της ομάδας του. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Κύπριο καλαθοσφαιριστή και την προσπάθεια που γίνεται από τη Εθνική ομάδα των ανδρών.

-Πως προέκυψε η συμφωνία με την ΕΝΠ;

«Όπως γίνεται σε όλες τις συμφωνίες. Μίλησε ο μάνατζερ μου με την ομάδα. Κουβεντιάσαμε μαζί, είναι μία ομάδα που ξεκινάει από φέτος μία καινούρια προσπάθεια με καινούριο γήπεδο. Ξέρω ότι πέρσι σεζόν δεν πήγε καλά, η ομάδα ήταν άτυχη. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσουν οι προκλήσεις και θέλω να είμαι μέλος σ’ αυτής της προσπάθειας».

-Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να έρθεις στο νησί μας και να καθίσεις στο τιμόνι της ΕΝΠ; Όπως ξέρουμε αγωνίστηκες στο παρελθόν στην Κύπρο με την φανέλα της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ. Έπαιξε ρόλο;

«Αυτό ακριβώς ήταν ένας βασικός λόγος. Ξέρω το πρωτάθλημα και το μέρος, ξέρω τι ανταγωνισμός υπάρχει, ως παίκτης βέβαια, τώρα σαν προπονητής είναι διαφορετικό. Πιστεύω σε εμένα, ξέρω πάρα πολύ καλά τι δουλειά κάνω, τι φιλοσοφίες  έχω και τι στόχους έχω».

-Έχεις γνώμη για το κυπριακό μπάσκετ; Παρακολουθούσες το πρωτάθλημα μας τις τελευταίες σεζόν;

«Όχι πολύ. Κρατάω επαφή με παιδιά που είχα συμπαίκτες στην ΑΕΚ και στον ΑΠΟΕΛ, γνωρίζω κάποια πράγματα. Θεωρώ, ότι το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πιο ανταγωνιστικό γιατί αρκετές ομάδες θα διεκδικήσουν θέση στην 4αδα. Από εκεί και πέρα είναι νωρίς να λέμε οτιδήποτε, η σεζόν ακόμη δεν έχει ξεκινήσει».

-Ποια η άποψη σου για τους Κύπριους καλαθοσφαιριστές και το κυπριακό πρωτάθλημα; Βοηθάει το πρωτάθλημα ο ένας Κύπριος στην πεντάδα;

«Το να παίζουν οι γηγενείς παίκτες βοηθάει στο να μεγαλώνει η ποιότητα του κυπριακού μπάσκετ. Για παράδειγμα όταν έπαιζα στην Τουρκία είχε όρο να παίζουν δύο Τούρκοι και όχι ένας. Θεωρώ ότι είναι μία ευκαιρία ώστε το κυπριακό μπάσκετ να βγάλει νέα παιδιά γιατί η παλιά φουρνιά έχει σταματήσει. Είναι ευκαιρία να βγουν νέα παιδιά να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και να κρατήσουν το κυπριακό μπάσκετ σε ψηλό επίπεδο».

Ο Μιχάλης Κακιούζης με την κούπα του Ευρομπάσκετ (2005)

-Ποια είναι η άποψη σου για την Εθνική Κύπρου; Έχεις παρακολουθήσει την προσπάθεια των παιδιών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ;

«Είναι πάντα δύσκολο. Υπάρχει αυτή η μετάβαση στα νέα παιδιά. Πρέπει οι νέοι να δουλέψουν και να είναι ενεργά μέλη στις ομάδες τους. Αυτό αυτομάτως θα έχει αντίκτυπο και στην Εθνική, ούτως ώστε να γίνεται καλύτερη και καλύτερη. Αν δοθεί η ευκαιρία για να συμμετάσχει σε μία μεγάλη διοργάνωση, τότε πρέπει να είναι έτοιμη».

-Ποίοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι αλλά και οι στόχοι της ΕΝΠ;

«Για μένα πάντα ήταν στόχος η πρώτη θέση. Δουλεύεις πάντα για την κορυφή. Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι η ομάδα θα δουλέψει πολύ σκληρά για να είναι έτοιμη. Είμαστε κατά 90% έτοιμοι, πρέπει η ομάδα να μονταριστεί, σκληρή δουλειά και παιχνίδια ώστε να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμη. Για μένα τα φιλικά έχουν μόνο σκοπό να αφομοιώσουν τα παιδιά την φιλοσοφία που θα βάλουμε στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον οργανισμό της ομάδας που με εμπιστεύθηκε και εγώ από την πλευρά μου θέλω να φανώ αντάξιος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ