aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Και τυπικά… Ευρωπαίος! [vid]

Με νικητή τον Απόλλωνα ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στο Τσίρειο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Οι κυανόλευκοι κέρδισαν με 1-0 χάρις σε ένα ωραίο τέρμα του Στογιάνοβιτς στο 31’, ο οποίος απέδειξε για άλλη μία φορά πως το… γκολ κυλάει στις φλέβες του και ότι αποτελεί σπουδαία μονάδα για τον Απόλλωνα.

Η λεμεσιανή ομάδα εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ παραμένει στο… κόλπο όσον αφορά στην προσπάθεια κατάκτησης της τρίτης θέσης. Πλέον ο Απόλλωνας θα μετρήσει τέσσερις συνεχόμενες συμμετοχές στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έτσι ισοφαρίζει την επίδοσή του επί προεδρίας του Ντίμη Κίρζη. Συγκεκριμένα, είχε αγωνιστεί στην Ευρώπη για τέσσερις συνεχόμενες σεζόν την ακόλουθη τετραετία: 1991-92, 1992-93, 1993-94 και 1994-95.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ μετά από 17 σερί παιχνίδια στο πρωτάθλημα, δέχεται ήττα (έχασε τελευταία φορά από τη Δόξα με 1-2 στο 17η αγωνιστική).

Όσον αφορά στο ματς, αρκετά καλό ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τους γαλαζοκίτρινους να αρχίζουν δυναμικά αφού στα πρώτα λεπτά κατέγραψαν κάποιες φάσεις. Μετά τα 20 λεπτά αναμέτρησης, ο Απόλλωνας έφερε το ματς στα μέτρα του και θα μπορούσε να σκοράρει εάν οι Στογιάνοβιτς, Φρέιρ, Κονσεϊσάο και Παπουλής ήταν πιο τυχεροί.

Η υπεροχή που είχαν οι κυανόλευκοι καρποφόρησε στο 31’, όταν μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ απ’ τον Κονσεϊσάο, ο Στογιάνοβιτς με άπιαστο πλασέ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφήνοντας… άγαλμα τον Κίσσα. Πριν από την ανάπαυλα, είχαν καλές ευκαιρίες και οι δύο ομάδες, με αποκορύφωνα ένα δοκάρι του Σωτηρίου στο 39’.

Στην επανάληψη, αν και το θέαμα από πλευράς απόδοσης ήταν κάπως φτωχό, δεν έλειψαν οι σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες, με τον ΑΠΟΕΛ να αστοχεί αρχικά με τον Σωτηρίου και τον Απόλλωνα να απαντά πλειστάκις με τους Κονσεϊσάο, Τουράμ και Παπουλή. Παρόλα αυτά, το σκορ έμεινε αναλλοίωτο και ο Απόλλωνας παρέμεινε πιστός στο κυνήγι κατάκτησης της τρίτης θέσης.

Απόλλων (Πέδρο Εμάνουελ): Βάλε, Στυλιανού, Αγγελή, Φρέιρ, Βασιλείου, Πέδρο, Στογιάνοβιτς (84′ Μέζγκα), Κυριάκου, Παπουλής (87′ Γουίλερ), Ντα Σίλβα, Κονσεϊσάο (76′ Γκιέ Γκιέ).

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Κωστή): Κίσσας, Σέρζιο, Καρλάο, Αμορίν (75′ Αναστασίου), Αντωνιάδης, Χαραλαμπίδης, Αρτυματάς, Μοράις, Αλωνεύτης (64′ Ιωάννου), Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (71′ Μ. Χαραλάμπους).

Σκόρερ: 31′ Στογιάνοβιτς.

Κίτρινες: Κυριάκου, Βασιλείου (2η), Στυλιανού (2η) / Μοράις, Αντωνιάδης, Καρλάο.

Αποβολές: – / -.

Γήπεδο: Τσίρειο

Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας

Α’ βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου

Β’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου

4ος: Γιώργος Νικολάου

Παρατηρητής: Ιωάννης Χατζηιωσήφ

apollon-apoel

LIVE… LIVE!

1′ Έναρξη αγώνα.

16′ Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Αλωνεύτης έδωσε στον Ντε Βινσέντι, ο οποίος σούταρε εντός περιοχής και ανάγκασε τον Βάλε σε εξαιρετική απόκρουση.

18′ Ο Τουράμ επιχείρησε βολέ από πλάγια, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Στογιάνοβιτς και αυτός με κεφαλιά ανάγκασε τον Κίσσα σε δύσκολη απόκρουση.

19′ Μετά από κόρνερ του Βασιλείου, ο Φρέιρ έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

20’ Σπουδαία προϋπόθεση με τον Κονσεϊσάο να φεύγει στην αντεπίθεση, όμως, δεν κατάφερε να βρει τον Παπουλή με το παράλληλη πάσα.

31′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ: Μετά από ωραία ενέργεια του Κονσεϊσάο, ο Στογιάνοβιτς με πλασέ εκτός περιοχής, νίκησε τον Κίσσα που έμεινε… άγαλμα.

34′ Απευθείας φάουλ από τον Ντα Σίλβα, η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο έξω σε κόρνερ.

34′ Επικίνδυνο γύρισμα από τον Αγγελή, αλλά ο Κίσσας μάζεψε πριν δημιουργηθεί κίνδυνος.

36′ Καλό σουτ από τον Ντα Σίλβα, αλλά ο Κίσσας μάζεψε.

39′ Ο Σωτηρίου με σουτ έπειτα από μπαλιά του Αλωνεύτη, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και έξω.

45′ + 1 Σουτ από τον Παπουλή, μάζεψε ο Κίσσας.

45′ + 1 Τέλος πρώτου μέρους.

luka

46′ Έναρξη δευτέρου μέρους.

50′ Προσωρινή διακοπή λόγω ρίψης κροτίδων και πυρσών στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.

51′ Επανήρχισε ο αγώνας.

54’ Εξαιρετική προϋπόθεση για τον Απόλλωνα, με τον Πέδρο να κάνει γύρισμα στην περιοχή, την μπάλα να περνά από πολλά πόδια και να καταλήγει στον Κονσεϊσάο που αιφνιδιάστηκε και την έστειλε άουτ.

67′ Ο Βάλε απέκρουσε εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Σωτηρίου.

80′ Μετά από παλικαρίσια προσπάθεια, ο Παπουλής σούταρε εντός περιοχής, αλλά ο Καρλάο με το κεφάλι έδιωξε σε κόρνερ προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

82′ Ο Στογιάνοβιτς με γλυκιά μπαλιά βρήκε τον Γκιέ Γκιέ, αλλά ο Ιβοριανός φορ δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ για να σκοράρει από καλή θέση.

85′ Σπουδαία ευκαιρία με τον Γκιέ Γκιέ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

90′ + 4 Τέλος αναμέτρησης.

apollon fans

apoel fans

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ