aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚαι ενδιαφέρον, και πιο ανταγωνιστικό, το είπε και ο Κέρκεζ…

Και ενδιαφέρον, και πιο ανταγωνιστικό, το είπε και ο Κέρκεζ…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στις 7 Νοεμβρίου 2018, μέσω αυτής της στήλης, αρθρογράφησα υπέρ της καθιέρωσης του πρωταθλήματος των 12 ομάδων (διαβάστε εδώ). Ήταν με το πέρας της 8ης αγωνιστικής, με τίτλο: «Καθιερώστε το, μην το συζητήσετε καν». Απευθυνόμουν στην ηγεσία της ΚΟΠ, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ενδώσει στις πιέσεις κάποιων «μικρών» που έχουν βλέψεις για αύξηση και πάλι των ομάδων του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας.

Με το πέρας της 12ης αγωνιστικής, ήλθε και η τοποθέτηση του Ντούσαν Κέρκεζ, του προπονητή της ΑΕΛ. Χαρακτηριστική, που στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. «Στα έντεκα χρόνια που είμαι στην Κύπρο, το πρωτάθλημα με 12 ομάδες είναι το πιο ενδιαφέρον και πιο ανταγωνιστικό». Θέση την οποία θεωρώ πως, συμμερίζονται όλοι οι συνάδελφοί του αλλά και οι ποδοσφαιριστές. Γενικότερα ο κάθε φίλαθλος.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει άνθρωπος στην Κύπρο που θέλει το καλό του ποδοσφαίρου μας και δεν έχει την ίδια άποψη. Πόσο μάλλον η ηγεσία της Ομοσπονδίας, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση του προϊόντος της. Ότι δεν πάει ο κόσμος στα γήπεδα δεν έχει να κάνει με το θέαμα και το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος αλλά με ένα σωρό άλλους λόγους, που είναι καλό να απασχολήσουν. Όχι, όμως, η αύξηση των ομάδων.

Παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο, (όπως έγινε προχθές στο Τσίρειο μεταξύ ΑΕΛ και Ερμή) και δεν μπορεί να είσαι σίγουρος για τον νικητή, έστω κι αν υπάρχει το θεωρητικό φαβορί. Βλέπουμε να γίνεται «μάχη» για είσοδο στην εξάδα, με παραδοσιακά μεγάλες ομάδες να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός για πρώτη φορά.

Επίσης, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσπάθεια ομάδων για αποφυγή του υποβιβασμού. Όσο πιο λίγες οι ομάδες τόσο μικρότερες και οι διαφορές. Η αίγλη του πρωταθλήματος είναι μεγαλύτερη, πόσο μάλλον όταν θα εισέλθουμε στη Β’ φάση, με τη διαφορά δυναμικότητας να είναι σε μια λεπτή γραμμή. Και κάτι ακόμα, ίσως και το πιο σημαντικό, με αυτό τον τρόπο αυξάνεται και η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ