aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΙσοζυγισμένη η προϊστορία

Ισοζυγισμένη η προϊστορία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Άρης ηττήθηκε στις καθυστερήσεις από την ΑΕΛ (0-1) για την πρεμιέρα και η Νέα Σαλαμίνα έφερε ισοπαλία με την Ανόρθωση (1-1) και έμεινε με τις εντυπώσεις του δεύτερου ημιχρόνου. Απόψε θα αναμετρηθούν στο Τσίρειο για τη 2η αγωνιστική και όπως είναι φυσικό, θέλουν πολύ το πρώτο τους τρίποντο. Αν κρίνουμε πάντως από τις προηγούμενες δέκα αναμετρήσεις τους στη Λεμεσό για το πρωτάθλημα, η προϊστορία είναι σχεδόν μοιρασμένη.

Οι ερυθρόλευκοι προηγούνται κατά μία νίκη, αφού μετρούν πέντε εις βάρος των πρασίνων. Η τελευταία στο προηγούμενο πρωτάθλημα για τον β’ γύρο (2-1) και η πιο μακρινή (του διαστήματος που εξετάζεται) το 2005 (3-2). Μεσολάβησαν άλλες τρεις επιτυχίες, οι δύο το 2014 σε α’ και β’ φάση του θεσμού (1-0, 2-1, αντιστοίχως). Επίσης, απέδρασε με διπλό και το 2012 (3-2).

Από την πλευρά της, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επικράτησε τέσσερις φορές ως γηπεδούχος επί των Αμμοχωστιανών. Πιο πρόσφατη το 2016 (2-0), πιο παλιά και συνάμα πιο ευρεία το 2007 (5-2), ενώ μεσολάβησαν άλλες δύο το 2010 (3-1) και το 2008 (1-0). Μία φορά σημειώθηκε ισοπαλία ανάμεσά τους, στην προηγούμενη περίοδο για τη φάση των πλέι άουτ (1-1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ