aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗ«Ίσως να μην είναι συμπτωματικά τα καρδιακά προβλήματα»

«Ίσως να μην είναι συμπτωματικά τα καρδιακά προβλήματα»

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών ανακοίνωσε το μεσημέρι το τρίτο κρούσμα σε διάστημα λίγων ημερών με ποδοσφαιριστή που αντιμετωπίζει πρόβλημα καρδίας και αναγκάζεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Μετά τους αδελφούς Φραγκέσκου, ο Παναγιώτης Λοϊζίδης της Αλκής διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ACTIVE (107.4 & 102.5) και την εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» τόνισε ότι ο σύνδεσμος θα σταθεί στο πλευρό των ποδοσφαιριστών, ενώ υπογράμμισε πως επιβάλλεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να μην είναι συμπτωματικά τα τρία περιστατικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Δυστυχώς, από το μεσημέρι με πονάει το στομάχι μου με αυτά τα νέα. Φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα και με τον Λοϊζίδη που αφορά την καρδία του. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον Φραγκέσκου, όμως χρήζει περαιτέρω έρευνας και διευκρίνισης για να δούμε από πού προήλθε και αυτό το περιστατικό».

Είναι συμπτωματικά και τα τρία περιστατικά; «Μπορεί να είναι και απλή σύμπτωση, αλλά παύει να είναι απλή σύμπτωση. Είναι και το ενδεχόμενο που πρέπει να μας ανησυχεί πολύ έντονα το να μην πρόκειται για σύμπτωση και πρέπει να διερευνηθεί από πού προήλθαν. Σίγουρα είναι ένα θέμα που μας ανησυχεί πολύ έντονα και το συζητάμε με τους παίκτες και τους γιατρούς τους. Προτεραιότητα για εμάς είναι η ψυχολογική στήριξη των παικτών και η θεραπεία τους για να ανακάμψουν από αυτό το σοκ. Θα σταθούμε δίπλα στους παίκτες ως σύνδεσμος και θα τους βοηθήσουμε σε ότι χρειαστούν. Σαν σύνδεσμος θα δημιουργήσουμε ένα τμήμα για τέτοιες περιπτώσεις».

Τι λένε οι γιατροί: «Με τις νομοθεσίες οι γιατροί δεν μπορούν να πουν προς τα έξω τη διάγνωση. Έχουν ενημερώσει τους ίδιους ποδοσφαιριστές, αυτό που μπορούμε να πούμε γενικά, είναι ότι πρόκειται για ένα καρδιακό πρόβλημα που τους απαγορεύει να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Οπόταν, μπορεί να έχουν διαφορές τα περιστατικά, αλλά πρέπει να διερευνηθούν».

Μπορεί να υπάρξουν κι άλλα περιστατικά; «Αυτό είναι που μας ανησυχεί εμάς. Το να μην είναι σύμπτωση. Αν υπάρχουν άλλοι παίκτες που έχουν το ίδιο πρόβλημα και δεν το γνωρίζουν. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Αυτός είναι και ο λόγος που δημοσιοποιήσαμε τα προβλήματα. Ενημερώσαμε και τα μέλη μας αν έχουν κάποιο σύμπτωμα να ενημερώσουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ