aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ«Ήρθε παράνομα σκεύασμα στην Κύπρο, οι τρελοί του ΠΑΣΠ επιβεβαιώθηκαν»

«Ήρθε παράνομα σκεύασμα στην Κύπρο, οι τρελοί του ΠΑΣΠ επιβεβαιώθηκαν»

Ο Σπύρος Νεοφυτίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Active (107.4 & 102.5) «Τα Λέμε Όλα» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα με τις ενδοφλέβιες ενέσεις, την ανακοίνωση της Αλκής, αλλά και την επιστολή που έστειλε εδώ και καιρό στον ΚΟΑ.

Αναλυτικά:

Αρχικά ανέφερε: «Δηλώνουν δικαιωμένοι (σ.σ. στην Αλκή), αλλά δεν αντιλήφθηκα για ποιο λόγο και για ποιο θέμα. Γίνεται παραπληροφόρηση στον κόσμο και οδηγείτε η όλη υπόθεση σε άλλα μονοπάτια, διότι έχουμε ξεφύγει από το θέμα. Ο ΠΑΣΠ ζήτησε από την Αστυνομία να διερευνήσει την υπόθεση κατά πόσο το πρόβλημα των ποδοσφαιριστών προήλθε από τις ουσίες, και κατά δεύτερο λόγο το άτομο ή ο τρόπος χορήγησης των ουσιών αυτών έγιναν νομότυπα ή είχαν βάση του νόμου δικαίωμα να προχωρήσουν και να χορηγήσουν τις ουσίες ενδοφλέβια. Επαναλαμβάνω, δε μιλάμε για παράνομες ουσίες».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε το τι χορηγήθηκε. Αυτό βάση της επιστολής που δημοσιεύσαμε και της τοποθέτησης της γενικής διευθυντρίας του Υπουργείου υγείας που στάλθηκε 25 Ιανουαρίου ξεκαθαρίζει για το ποιος έχει δικαίωμα να προχωρεί σε ενδοφλέβια χορήγηση και ποιος δεν έχει. Ο στόχος του ΠΑΣΠ από την αρχή ήταν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση γιατί έχει ξεφύγει για το ποιος έχει δικαίωμα τι κάνει και τι δίνει στους παίκτες σε κάθε ομάδα. Το ιατρικό τιμ κάθε ομάδας έχει δικαίωμα να χορηγεί με ενδοφλέβιες ενημερώνοντας την αρχή αντί ντόπινγκ. Από εκεί και πέρα να παίρνεις μια εταιρεία και να προχωρεί εκτός νοσηλευτηρίου και να βάζει οποιαδήποτε βιταμίνη, ενδοφλέβια ή ορό (ακόμη χειρότερα) αυτό δεν είναι νόμιμο. Άρα, στην καταγγελία η οποία έγινε εδώ και 4-5 μήνες οι ποδοσφαιριστές ζητούσαν από την Αστυνομία να διερευνήσει αυτό το θέμα και επιπρόσθετα κατατέθηκε ένα σκεύασμα του οποίου υπήρχε φωτογραφικό υλικό και αναγνώρισαν οι ποδοσφαιριστές ότι συμπεριλαμβανόταν μέσα στις ουσίες που τους χορηγούνταν. Τώρα δεν μιλάμε ότι το σκεύασμα ήταν παράνομο, κάποια ml επιτρέπονταν. Το πρόβλημα ήταν ότι είναι παράνομη η εισαγωγή του στην Ευρώπη στην Κύπρο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εμείς ζητήσαμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν και να μας πουν πως βρέθηκε στην Κύπρο αυτό το σκεύασμα και γιατί χορηγήθηκε στους ποδοσφαιριστές. Ποιος το έφερε; Δεν μας απάντησαν ποτέ».

Για το αν η υπόθεση έχει τελειώσει απάντησε κατηγορηματικά: «Η υπόθεση φυσικά και δεν έχει τελειώσει τώρα ξεκινάει για τον ΠΑΣΠ, όσο αφορά τη Wada, τον ΚΟΑ είναι πολύ σοβαρά τα θέματα γιατί στόχος μας δεν ήταν να κυνηγήσουμε τον οποιοδήποτε νομικά. Στόχος μας είναι να μπει μια βάση για το ποιος έχει δικαίωμα να πλησιάζει τους ποδοσφαιριστές και να βάζει στο αίμα τους οποιαδήποτε ουσία. Δεν είπα ότι έχει ευθύνη ο ΚΟΑ, στείλαμε στο προηγούμενο συμβούλιο ενημερώσαμε για το πρόβλημα που προέκυψε από τον Οκτώβριο. Στην επιστολή που στείλαμε επισημάναμε την αναγκαιότητα του τρόπου χορήγησης και έγκρισης δελτίου υγείας από το πρόβλημα που είχαν οι τρεις ποδοσφαιριστές. Ακόμη θα μας απαντήσουν και τώρα υπάρχει πρόβλημα με άλλες ομάδες. Οι τρελοί του ΠΑΣΠ επιβεβαιωθήκαν για ένα θέμα που φαίνεται ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ