aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΉρθε η ώρα για αλλαγές στο θέμα των δελτίων υγείας

Ήρθε η ώρα για αλλαγές στο θέμα των δελτίων υγείας

Παρέμβαση από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) στο θέμα των δελτίο υγείας των ποδοσφαιριστών. Με ανακοίνωση του ο ΠΑΣΠ τονίζει ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα με τον δελτίο υγείας του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Φράνσις Ουζόχο και τονίζει ότι ήρθε η ώρα για αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης.

Ο ΠΑΣΠ τονίζει και πάλι δημόσια ότι πρέπει να επανεξεταστεί η όλη διαδικασία έκδοσης των Δελτίων Υγείας από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), αφού κατά την άποψη του, είναι ανεπαρκής, ενώ δηλώνει ετοιμότητα για να καταθέσει προτάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΠ

«Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) το θέμα με το δελτίο υγείας του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Φράνσις Ουζόχο. Ως Σύνδεσμος, δεν θα πάρουμε θέση αλλά θα αναμένουμε από τους αρμόδιους φορείς να καταλήξουν σε συμπέρασμα, μετά από την έρευνά τους.

Το θέμα των δελτίων υγείας, είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τον ΠΑΣΠ εδώ και αρκετό καιρό. Με αφορμή τα περιστατικά των αδελφών Φραγκέσκου και του Παναγιώτη Λοϊζίδη, όπου το σοβαρό πρόβλημα υγείας στη καρδία τους, ανακαλύφθηκε μέσω επιπλέον εξέτασης, πέραν αυτών της διαδικασίας ανανέωσης του δελτίου υγείας, ο ΠΑΣΠ τονίζει και πάλι δημόσια ότι πρέπει να επανεξεταστεί η όλη διαδικασία έκδοσης των Δελτίων Υγείας από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), αφού κατά την άποψη μας, είναι ανεπαρκής.

Αν και ο ΠΑΣΠ ζήτησε να συζητηθεί το θέμα, αφού προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των αθλητών, μέσα από τη σωστή εφαρμογή των κανονισμών και τον παράλληλο εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, εντούτοις δεν υπήρξε καμία απάντηση. Με αφορμή το τελευταίο θέμα, ζητάμε εκ νέου από τους αρμόδιους φορείς να συγκαλέσουν άμεσα συνάντηση, για να μπουν μπροστά οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού της όλης διαδικασίας.

Ως ΠΑΣΠ, έχουμε διάφορες προτάσεις για να θέσουμε προς συζήτηση σε σχέση με το πρωτόκολλο της όλης διαδικασίας αλλά και τις εξετάσεις αυτής (π.χ. υπέρηχος).

Θα θέλαμε να αναφέρουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι ο νέος πρόεδρος του ΚΟΑ έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ αναφέροντας του ότι βλέπει το συγκεκριμένο θέμα πολύ σοβαρά και είναι έτοιμος για συνάντηση ώστε να ακούσει τις εισηγήσεις μας.

Αναμένουμε λοιπόν τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του ΠΑΣΠ με τους αρμόδιους φορείς και ιδιαιτέρα με ΚΟΑ και ΚΟΠ Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι οι αθλητές είναι πάνω από όλα άνθρωποι και όχι μαριονέτες ψυχαγωγίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ