Κούμας-Παπαχαραλάμπους: Οι εξηγήσεις για το Ανόρθωση-Απόλλων και ο Λόρια (vid)

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ανδρέα Παπαχαραλάμπους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΠ. Κύριο θέμα της συνάντησής τους ήταν η δράση της Επιτροπής στο θέμα των ερευνών για πιθανή χειραγώγηση αγώνων.

Η ιστοσελίδα μας ήταν παρούσα στα γραφεία της ΚΟΠ και σας ενημερώνει πιο κάτω για όλα όσα θα ειπώθηκαν στο τέλος της συνάντησης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος της. Εμείς σαν ΚΟΠ ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος μας, η Επιτροπή έχει τα δικά της εργαλεία για να ερευνά. Ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε θα βοηθήσουμε και θέλουμε πίσω από τις κουρτίνες να έχουμε μια καλή συνεργασία. Η επιτροπή έχει τη δική της πληροφόρηση, εάν και εφόσον αποδειχθεί θα την παραπέμψει σε εμάς. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δημιουργήσαμε μια σωστή γέφυρα συνεργασίας. Μετά από τους αγώνες της Εθνικής, η Επιτροπή θα έχει συνάνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Η συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική. Είδαμε όλες τις πτυχές που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτή της… γάγγραινας. Αναφορικά με τους φακέλους, δεν ήρθαν στην ΚΟΠ. Η Ομοσπονδία έχει άλλη πλατφόρμα αναφορικά με τέτοια θέματα και εμείς άλλη. Ήρθαν από την πλατφόρμα από τη δική μας, όχι από την ΟΥΕΦΑ. Ήρθαν πρόσφατα, γι’ αυτό σας λέω, δεν έγινε καμία λανθασμένη τοποθέτηση. Η ΚΟΠ έχει το κομμάτι του πειθαρχικού δεδομένου, είτε έρθει φάκελος, είτε όχι, και εμείς του ποινικού. Οι κόκκινοι φάκελοι δεν είναι μιας μορφής. Πιθανόν να υπάρχουν 10 μορφών για στημένα παιχνίδια. Εδώ είναι για στοιχηματική δραστηριότητα από την πλατφόρμα της ΟΥΕΦΑ, η οποία δεν συγκαταλέγει τις πηγές που έχουμε εμείς. Ήταν φανερό ότι θα αποστασιοποιούμασταν κάπως από την ΟΥΕΦΑ».

Και συνέχισε: «Εμείς δεν ερευνούσαμε κόκκινο φάκελο, ερευνούσαμε τον οποιονδήποτε πιθανόν να είχε άμεση σχέση με στοιχηματική δραστηριότητα. Για να τελειώσει μια έρευνα χρειάζεται η συμβολή όλων των παραγόντων. Ενώ προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τα δύο σωματεία, στο τέλος γίναμε εχθροί τους. Και σας ρωτώ: Eάν εκείνος ο τερματοφύλακας δεν έχει ευθύνη, δεν έπρεπε να εκδώσω ένα πόρισμα να του βγάλω τη ρετσινιά από πάνω του; Εγώ το βίντεο με τον τερματοφύλακα δεν το είχα δει, μέχρι που το έστειλαν οπαδοί της Ανόρθωσης. Οπαδοί της Ανόρθωσης, όχι άλλης ομάδας. Τι έπρεπε να κάνω εγώ όταν αυτά τα βίντεο έφτασαν στην πλατφόρμα και η πλατφόρμα τα έστειλε στην Interpol; Εσείς πως θέλετε να χτυπήσουμε τα κακώς έχοντα;».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ