aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΗ συγκλονιστική ιστορία του Άντρου Χριστοδούλου

Η συγκλονιστική ιστορία του Άντρου Χριστοδούλου

Η ανάρτηση (στο Facebook) του εκλεκτού συναδέλφου Σάββα Κοσιάρη είναι ένας ύμνος για μία μεγάλη μορφή του αθλητισμού μας, του Άντρου Χριστοδούλου. Ένας αθλητής και ποδοσφαιριστής που τίμησε τα αθλητικά μας πράγματα πρωτίστως με το ήθος και την εν γένει συμπεριφορά του.

Ο Σάββας Κοσιάρης δημοσιοποιεί και μία άγνωστη (σε πολλούς) και συνάμα συγκλονιστική πτυχή της διαδρομής του Άντρου Χριστοδούλου, ο οποίος έπαιζε ποδόσφαιρο με αδρανοποιημένο το ένα του χέρι λόγω τραυματισμού από σφαίρα κατά την τουρκική εισβολή.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάββα Κοσιάρη:

«Στα εσώφυλλα της καρδιάς…

Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία. Αριστερά, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας του 1987, Παναγιώτης Γιαννάκης έχει προ πολλού πάρει θέση στα πρωτοσέλιδα της ιστορίας της καλαθόσφαιρας. Δεξιά, ο Αντρος Χριστοδούλου παλιός αθλητής στίβου του ΓΣ Κόροιβος και αρχηγός του ΑΠΟΠ Πάφου. Δεν πέρασε στα πρωτοσέλιδα ο Άντρος… Δεν το αποζήτησε ποτέ, άλλωστε, λόγω χαρακτήρα… Βρίσκεται όμως στα εσώφυλλα της καρδιάς όσων τον γνώρισαν. Κι όσων ξέρουν την ιστορία του.

Με μια σφαίρα στον ώμο από τη συμμετοχή του στον αγώνα απόκρουσης της τουρκικής εισβολής το 1974 και με αδρανοποιημένο το ένα του χέρι, συνέχισε για πολλά χρόνια να παίζει ποδόσφαιρο τιμώντας και ως αρχηγός τη φανέλα του ΑΠΟΠ. Παράδειγμα δύναμης, αντοχής μα και σεμνότητας… Γι αυτό και δίκαιη η τιμή που του απένειμε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη διάρκεια του Αθλητικού Συμποσίου «Ο Ολυμπισμός μέσα από τα μάτια Ολυμπιονικών», το οποίο διοργάνωσε το Πετρίδειο Ίδρυμα και φιλοξένησε η Πάφος…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ