aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η στελέχωση και η περίεργη προετοιμασία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Πάφος FC ήταν δίχως αμφιβολία η νικήτρια στις τελευταίες εντυπώσεις της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου. Ήρθε η ελπιδοφόρα αρχή με το «διπλό» επί της Νέας Σαλαμίνας (2-1) και σε συνδυασμό με αφίξεις τύπου Μπακαρί Σακό, Τζέισον Παντσεόν και Ντάνι Γουίλιαμς, εκτοξεύτηκε στα ύψη ο ενθουσιασμός των οπαδών της.

Οι τρεις ήττες στη σειρά, όμως, από την ΑΕΚ (0-2), τον Απόλλωνα (2-3) και την Ανόρθωση (0-2), επέφεραν φυσιολογική απογοήτευση. Και επειδή δεν είμαστε στην Αγγλία, αλλά στη μαρτυρική -για τους προπονητές- Μεγαλόνησο, με μιας τέθηκε… θέμα Ζέλικο Κόπιτς.

Διότι οι συνιδιοκτήτες Σεργκέι Λομάκιν και Ρομάν Ντουπόβ έχουν υψηλές απαιτήσεις και περιμένουν πολλά στην τρέχουσα σεζόν. Εντούτοις, καλό θα ήταν να λάβει υπ’ όψιν του το ρωσικό δίδυμο ότι αν η στελέχωση της ομάδας με λαμπερά ονόματα αρκούσε για να φέρει την ποδοσφαιρική ευτυχία, οι γκαλάκτικος της Ρεάλ θα σάρωναν τα πάντα στο πέρασμά τους, στα πρώτα πέντε χρόνια της χιλιετίας.

Χρειάζονται όμως και άλλα πολλά. Στην περίπτωση των γαλάζιων χρήζει συζήτησης η περίεργη προετοιμασία, που καθιερώθηκε από το έτος έλευσης των Ρώσων. Αρχίζει με ρεζέρβες και ό,τι απέμεινε από την περασμένη σεζόν. Σταδιακά γίνονται αφίξεις νεοαποκτηθέντων, αλλά το μετεγγραφικό πάρτι αρχίζει συνήθως προς τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Με αποτέλεσμα να μπαίνει η ομάδα στο πρωτάθλημα με ελλείψεις και οφθαλμοφανή προβλήματα στην ομοιογένεια και τη φυσική κατάσταση.

Τα ίδια επί Λούκα Έλσνερ, τα ίδια επί Στίβεν Πρέσλι, τα ίδια και επί Κόπιτς, οι οποίοι δεν επέλεξαν τον τρόπο και χρόνο στελέχωσης. Ο «φουκαράς» Κροάτης μάλιστα, πέραν από την τύχη να βρει προβληματική τη Νέα Σαλαμίνα στην αρχή της σεζόν, είχε την εξής ατυχία ακολούθως: έπεσε σε δύο έτοιμους «Ευρωπαίους» (ΑΕΚ, Απόλλων) και στην απαιτητική, βελτιωμένη και ενθουσιώδη Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Το ακόμα χειρότερο για τον Κόπιτς, όμως, είναι ότι στην 5η αγωνιστική θα πάει στο «Στέλιος Κυριακίδης»… κορδωτή, καμαρωτή η πρωτοπόρος Ομόνοια. Έχετε καταλάβει λοιπόν πού το πάω… Ενδεχόμενο μηδέν στα τέσσερα και παραμονή προπονητή σε κυπριακή ομάδα, σίγουρα δεν είναι ο επικρατέστερος συνδυασμός. Επομένως, αν ο προπονητής της Πάφος FC δεν σώσει οτιδήποτε σώζεται ώς το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ο χρόνος θα μετρά αντίστροφα και (μάλλον) γρήγορα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ