aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ προϊστορία στο ΑΕΚ – Απόλλων… είναι «γαλάζια»!

Η προϊστορία στο ΑΕΚ – Απόλλων… είναι «γαλάζια»!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Το μεγάλο παιχνίδι της 30ης Αγωνιστικής αναμφισβήτητα θα γίνει στο Αρένα, εκεί που η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα.

Από την μια η ΑΕΚ θέλει την 3η προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Ευρώπη ανεξάρτητα αν βρίσκεται και στα ημιτελικά του κυπέλλου και από την άλλη ο Απόλλωνας θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή του πίνακα και να κάνει ένα ακόμα βήμα για κατάκτηση του τίτλου.

Τη φετινή χρονιά οι γαλάζιοι της Λεμεσού κέρδισαν στο Τσίρειο την ΑΕΚ με 2-0 στο παιχνίδι του Β’ γύρου, τα βρήκαν όμως σκούρα στο Αρένα αφού έμειναν στο ισόπαλο 1-1.

Διαβάστε επίσης: Ο τεχνικός… με το τεράστιο ποσοστό επιτυχίας!

Μάλιστα η ομάδα της Λάρνακας στην έδρα της παραμένει αήττητη στα τελευταία δύο μεταξύ τους παιχνίδια με τον Απόλλωνα να την κερδίζει τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2017 όταν επικράτησε με 3-1 με τους Παπουλή, Μάγκλιτσα και Ντα Σίλβα να γράφουν το όνομα τους στους σκόρερ του αγώνα. Για την ΑΕΚ είχε βρει δίκτυα ο Τρισκόφσκι όταν το σκορ όμως ήταν στο 3-0.

Διαβάστε επίσης: Στην τελική ευθεία προς τον τίτλο

Η προϊστορία των δύο

Τώρα όσον αφορά την προϊστορία των δύο ομάδων και συγκεκριμένα από το 1996 μέχρι σήμερα οι δύο ομάδες συναντήθηκαν 52 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

Διαβάστε επίσης: Είναι και θέμα πρεστίζ για την ΑΕΚ…

Όσον αφορά την συνολική προϊστορία των δύο και στα 52 παιχνίδια που έδωσαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες ο Απόλλωνας έχει σχεδόν διπλάσιες νίκες από την ΑΕΚ αφού πανηγύρισε συνολικά 24 φορές, από την πλευρά της η ομάδας της Λάρνακας κέρδισε 13 παιχνίδια ενώ 15 φορές οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία.

Διαβάστε επίσης: Δήλωσε παρών ο Τρισκόφσκι

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ