aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ Πάφος FC το ήθελε, η ΑΕΚ συμβιβάστηκε και άντεξε

Η Πάφος FC το ήθελε, η ΑΕΚ συμβιβάστηκε και άντεξε

Ισόπαλες με 1-1 εξήλθαν Πάφος FC και ΑΕΚ στο «Στέλιος Κυριακιάδης» για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Τρισκόφσκι (52’) άνοιξε το σκορ για τους Λαρνακείς, ο Ντράγκομιρ (60’) έφερε το ματς στα ίσα για την παφιακή ομάδα.

Η παφιακή ομάδα το ήθελε και το έψαξε περισσότερο, έβαλε ασφυκτική πίεση στα τελευταία λεπτά στους κιτρινοπράσινους, οι οποίοι συμβιβάστηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Κατάφεραν άντεξαν και εν τέλει κράτησαν την ισοπαλία, αφού οι γηπεδούχοι όσο και να το έψαξαν δεν μπόρεσαν να βρουν το δεύτερο γκολ, που θα έφερνε το ματς «τούμπα».

Στους τέσσερις βαθμούς ανεβαίνει η Πάφος FC και «πιάνει» ΠΑΕΕΚ, Άρη και Δόξα στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε τρεις αγώνες.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η ΑΕΚ με πέντε βαθμούς και στο -1 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, που έχει ματς λιγότερο.

Το ματς

Χωρίς τις μεγάλες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες ωστόσο είχαν τις ευκαιρίες τους , με την Πάφος FC να δημιουργεί τρεις τελικές προσπάθειες (μια στον στόχο) και την ΑΕΚ δύο (καμία στον στόχο). Η μεγαλύτερη όμως ευκαιρία του πρώτου μέρους ήταν αυτή των κιτρινοπράσινων στο 23’ με τον Ακοράν από καλή θέση στην περιοχή να στέλνει την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ρούντκο.

Πιο δυνατά μπήκε η γηπεδούχος ομάδα, η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα, με την ομάδα της Λάρνακας να ανεβάζει σταδιακά ρυθμό και να ισορροπεί. Στα 45 πρώτα λεπτά κυριάρχησε η δύναμη και η ένταση, με τον διαιτητή Θεουλή να «κιτρινίζει» τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν τα… πάντα. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες και γκολ, ενώ δεν έλειψαν η ένταση και η δύναμη του πρώτου μέρους. Η Πάφος FC ήταν αυτή που απείλησε πρώτη (51’) με τον Τούμπα να σώζει κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή. Ένα λεπτό αργότερα (52’) ο Τρισκόφσκι πήρε το «όπλο» του και με προβολή στο σουτ του Μάμα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα ανοίγοντας το σκορ για τους κιτρινοπράσινους.

Άμεση σχετικά ήταν η απάντηση των γηπεδούχων. Ο Ντράγκομιρ που είχε περάσει στο γήπεδο τρία μόλις λεπτά νωρίτερα, στο 60’ με εκτός περιοχής συρτό σουτ νίκησε τον Τούμπα και έφερε το ματς στα ίσα.

Έκτοτε οι Παφίτες ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έψαξαν το δεύτερο γκολ και έχασαν μερικές μεγάλες ευκαιρίες, με μεγαλύτερες αυτές των Φουρ (61’) και Σεμέδο (67’). Αμφότεροι από πλεονεκτική θέση έστειλαν την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τη δική της μεγάλη ευκαιρία είχε η ΑΕΚ, η οποία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο μετά την ισοφάριση, στο 79’ μετά από γύρισμα του Ροσάλες, ο Τρισκόφσκι από το ύψος του πέναλτι ήταν άστοχος. Το 1-1 που διαμορφώθηκε στο 60’ έμεινε μέχρι τέλους…

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Ρούντκο, Αουρέλιο, Κβίντα, Μπάριτς, Μιχάηλ (83′ Πάγιτς), Πάνιτς (56′ Ντράγκομιρ), Πάντσεον, Βαλακάρι, Ζάιρο (88′ Μπεριγκό), Σεμέδο, Κοβάσεβιτς (56′ Φουρ).

ΑΕΚ (Νταβίδ Καταλά): Τούμπας, Τάντι, Μιλίσεβιτς, Γκονθάλεθ, Γκαρσία (40′ Ροσάλες), Λέντες, Μάμας (62′ Γκονσάλες), Γκιούρσκο (62′ Φαράζ), Ακοράν, Τρισκόφσκι (89′ Τόμοβιτς), Ντάμπισαϊρ (89′ Ρόμο).

Σκόρερ: Τρισκόφσκι 52′ / Ντράγκομιρ 60′

Κίτρινες: Πάνιτς, Μιχαήλ, Κοβάσεβιτς, Κβίντα, Ντράγκομιρ, Μπάριτς / Μάμας

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Δημητριάδης Μάριος.

Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1′ Κίτρινη στον Μάμα για δυνατό φάουλ στον Πάνιτς.

6′ Νέο σκληρό μαρκάρισμα, του Πάνιτς αυτή τη φορά στον Τρισκόφσκι. Κίτρινη κάρτα.

11′ Λάθος του Τούμπα, έβαλε την προβολή ο Βαλακάρι, λίγο άουτ η μπάλα.

12′ Σέντρα – σουτ του Γκιούρσκο, πάνω από τα δοκάρια του Ρούντκο.

13′ Ζάιρο και Σεμέδο έπαιξαν το ένα – δύο στην περιοχή της ΑΕΚ, από πλάγια θέση ο δεύτερος έκανε το σουτ, κάπου κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

20′ Κεφαλιά του Κβίντα, έξω.

21′ Δυνατό γύρισμα του Σεμέδο, ο Τούμπας απέκρουσε ασταθώς, απομάκρυνε ο Γκαρσία.

23′ Πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Ακοράν από καλή θέση στην περιοχή να κάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

25′ Σουτ του Σεμέδο εκτός περιοχής, αδύνατο, μπλοκάρει εύκολα ο Τούμπας.

28′ Κεφαλιά του Σεμέδο, ψηλά έξω.

31′ Προσπάθησε να κρεμάσει τον Ρούντκο που βρέθηκε εκτός εστίας ο Μάμας, λίγο έξω.

35′ Κίτρινη κάρτα στον Μιχαήλ, για φάουλ στον Ακοράν.

37′ Κίτρινη κάρτα και στον Κοβάσεβιτς, τρίτη για παίκτη της Πάφος FC.

38′ Πρόβλημα για την ΑΕΚ με τον Γκαρσία, είναι στο έδαφος.

40′ Αναγκαστική αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, Ροσάλες αντί του τραυματία Γκαρσία.

45′ Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

51′ Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφος FC. Μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Βαλακάρι από κοντά έκανε το σουτ, απέκρουσε ασταθώς ο Τούμπας, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια πάνω στη γραμμή.

52′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ, με τον Τρισκόφσκι. Σουτ του Μάμα από το ύψος της περιοχής μετά από λανθασμένη απομάκρυνση του Ρούντκο, μπήκε στην πορεία της μπάλας ο Σκοπιανός και σε κενή εστία σκόραρε εύκολα.


56′ Εκτός περιοχής σουτ του Πάντσεον, απομακρύνει ο Τούμπας.

57′ Διπλή αλλαγή γα την Πάφος FC, Φουρ και Ντράγκομιρ στις θέσεις των Κοβάσεβιτς και Πάνιτς αντίστοιχα.

59′ Κεφαλιά του Μπάριτς μετά από εκτέλεση κόρνερ, άουτ.

60′ ΓΚΟΛ 1-1 Φέρνει στα ίσα το ματς η Πάφος FC, με εκτός περιοχής συρτό σουτ του Ντράγκομιρ που μόλις είχε περάσει στο γήπεδο.


61′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Πάφος FC να γυρίσει το παιχνίδι σε ένα λεπτό. Ο Φουρ μόνος του από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

62′ Διπλή αλλαγή και για την ΑΕΚ, Φαράζ και Γκονσάλες στις θέσεις των Γκιούρσκο και Μάμα.

67′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για την παφιακή ομάδα, αυτή τη φορά με τον Σεμέδο. Από πάρα πολύ κοντά και αμαρκάριστος έκανε το δυνατό σουτ, έφυγε ψηλά έξω.

75′ Κίτρινη κάρτα στον Κβίντα για φάουλ στον Τρισκόφσκι.

77′ «Φωνές» της Πάφος FC για χέρι στην περιοχή της ΑΕΚ, δεν βλέπουν καμία παράβαση Θεουλή και VAR.

79′ Μεγάλη ευκαιρία και για την ΑΕΚ. Γύρισμα του Ροσάλες στο ύψος του πέναλτι, εκεί που ήταν ο Τρισκόφσκι και με προβολή έστειλε την μπάλα έξω.

80′ Κίτρινη κάρτα στον Ντράγκομιρ για φάουλ στον Φαράζ.

83′ Πάγιτς αντί Μιχαήλ.

85′ Κίτρινη στον Μπάριτς για φάουλ στον Ντάρμπισαϊρ.

88′ Μπεριγκό στη θέση του Ζάιρο.

89′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Ρομό και Τόμοβιτς εντός, Ντάρμπισαϊρ και Τρισκόφσκι εκτός.

90′ Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ