aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ«Η μεγαλύτερη μετεγγραφή όλων των εποχών στην Ιστορία μας»

«Η μεγαλύτερη μετεγγραφή όλων των εποχών στην Ιστορία μας»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Ματίας Ενρίκε Αβελάιρας πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τη διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας και ακολούθως ανακοινώθηκε ποζάροντας με την ερυθρόλευκη φανέλα, τον αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργο Κωνσταντίνου και τον τεχνικό διευθυντή Μάκη Παπαϊωάννου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου ανακοινώνει την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή Ματίας Ενρίκε Αβελάιρας για 1+1 χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις υπόγραψε το συμβόλαιο του και θα είναι στη διάθεση του κ. Νεαγκόε για την πρώτη προπόνηση της ομάδας μας στις 4 Ιουλίου. Η ερυθρόλευκη οικογένεια καλωσορίζει τον ποδοσφαιριστή στο σωματείο μας και του εύχεται κάθε επιτυχία και πολλές διακρίσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Λίγο αργότερα της ανακοίνωσης για τον Αβελάιρας, επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Σαλαμίνας Γιώργο Καζαμία, ο οποίος μας είπε κάποια πράγματα για την μεγάλη αυτή μετεγγραφική επιτυχία της ομάδας του.

Στο κέντρο της φωτογραφίας ο Αβελάιρας, στα αριστερά ο Μάκης Παπαϊωάννου (τεχνικός διευθυντής) και δεξιά ο Γιώργος Κωνσταντίνου (αρχηγός ποδοσφαιρικού τμήματος)

«Η μεγαλύτερη μετεγγραφή όλων των εποχών στην Ιστορία του συλλόγου. Θυμάμαι μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στον κόσμο η μετεγγραφή Κώστα Κωνσταντινίδη επί Γιώργου Κωστίκου τη σεζόν 2002-03 ή 2003-04. Ο Κωνσταντινίδης ήλθε στα 37 του και είχε πέρασμα από τον Παναθηναϊκό. Επίσης ο Ντιέγο Λεόν με θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν αυτές ήταν μεγάλες μετεγγραφικές επιτυχίες για τη Σαλαμίνα, τι να πούμε για τον Ματίας Αβελάιρας που έπαιζε σε γήπεδα της Αργεντινής με 70.000 – 80.000 οπαδικό κοινό (σ.σ. κυρίως κατά την επταετία του στη Ρίβερ Πλέιτ). Είναι στα πόδια του να δικαιολογήσει το βιογραφικό του», είπε ο Καζαμίας.

Και πρόσθεσε ακολούθως σχετικά με τις εντυπώσεις του ιδίου, αλλά και του Αργεντινού: «Ενθουσιάστηκα που τον γνώρισα από κοντά. Είναι ενθουσιασμένος και αυτός και όπως μας είπε πέρασε και από τις εγκαταστάσεις που του άρεσαν πολύ, ενώ ένιωσε συγκίνηση που βρήκε και κόσμο που τον καλωσόρισε στο αεροδρόμιο. Ελπίζω ο ενθουσιασμός του αυτός να μετατραπεί σε προσφορά βοήθεια για την ομάδα μας στο γήπεδο».

Όσον αφορά στην έγκαιρη ολοκλήρωση του μετεγγραφικού σχεδιασμού κατέληξε: «Δεν θυμάμαι πότε η Σαλαμίνα να έχει ολοκληρώσει τον μετεγγραφικό σχεδιασμό της από τον Ιούνιο. Αυτό είναι τεράστιο επίτευγμα. Κρατήσαμε αυτούς που θέλαμε, φέραμε τον προπονητή που θέλαμε, ήλθαν αυτοί που θέλαμε και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Ήταν ο στόχος μας να τελειώσουμε νωρίς και μετά από αρκετά χρόνια καταφέραμε να κρατήσουμε τον βασικό μας κορμό και να πούμε «όχι» σε μεγαλύτερες ομάδες που ενδιαφέρονταν για ποδοσφαιριστές μας (σ.σ. Ντίμιταρ Μακρίεφ και Γιάννη Κούσουλο). Επίσης, για να αντιληφθείς και κάτι άλλο για το πόσο σωστή δουλειά γίνεται, ο Σκοπελίτης προτίμησε να συνεχίσει στη Σαλαμίνα παρά να σταματήσει το ποδόσφαιρο».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ