aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΗ μάχη των συγκατοίκων

Η μάχη των συγκατοίκων

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Αλκή Ορόκλινη είναι συγκάτοικος της Νέας Σαλαμίνας στην τρέχουσα σεζόν, αφού χρησιμοποιεί το «Αμμόχωστος» για έδρα της. Σήμερα, όμως, η μεταξύ τους αναμέτρηση (18:00), αγνωστικά μόνο… φιλική συγκατοίκηση δεν θα θυμίζει. Διότι οι τυπικά γηπεδούχοι ερυθρόλευκοι και οι τυπικά φιλοξενούμενοι κυανέρυθροι βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη, συγκεκριμένα στη 13η και τη 12η θέση, αντιστοίχως. Καίγονται συνεπώς για βαθμούς και θεωρούν εκατέρωθεν ότι η νίκη στο σημερινό ματς είναι εκ των ων ουκ άνευ. Μια ευκαιρία, δηλαδή, για να νικήσουν μία ανταγωνίστρια, να πάρουν επιτέλους το ποθούμενο τρίποντο και να αναρριχηθούν βαθμολογικά.

Η Νέα Σαλαμίνα βρίσκεται για εφτά αγωνιστικές δίχως επιτυχία και θεωρεί ότι σήμερα ήρθε η ώρα για να μπει τέλος στην… ανομβρία. Τελευταία φορά που πήρε τους τρεις βαθμούς, ήταν στη νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ. Είναι γενικά παραδεχτό ότι στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζεται βελτιωμένη, ωστόσο με ισοπαλίες ή θετικές εντυπώσεις δεν είναι εφικτή η σωτηρία.

Στο σημερινό παιχνίδι δεν λείπουν τα προβλήματα, αφού δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ρόμπερτ Βεσελόφσκι, Γκαστόν Σανγκόι, Παρκ, Νταβίντ Μανογιάν και Δημήτρης Στυλιανού (διαγράφηκε από το ρόστερ, αλλά παραμένει στις τάξεις της ομάδας). Σήμερα θα πραγματοποιήσει ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας Μάριο Κίρεφ.

Όσο για την Αλκή Ορόκλινη, η οποία παραμένει δίχως νίκη για πέντε συνεχόμενα ματς (από το 3-0 επί του Ολυμπιακού), ψάχνει την επιστροφή και στις θετικές εμφανίσεις. Στις πρώτες αγωνιστικές θαυμάστηκε για την απόδοσή της, ακόμα και όταν δεν έπαιρνε βαθμούς, ωστόσο τελευταίως παραπαίει και χρειάζεται βελτίωση.

Στη διάθεση του Σάββα Δαμιανού θα είναι οι Αμντελαγιέ Ντιακιτέ, Ζιλέ Εγκομό, Στέλιος Πάρπας και Παναγιώτης Φραγκέσκου, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο ματς με τον Απόλλωνα. Αντιθέτως, εκτός πλάνου βρίσκονται οι τραυματίες Ζιαν-Μπαπτίστ Πιεράτσι και Σέργιος Αβραάμ. Όπως είπε προχθές στον Active ο εκπρόσωπος Τύπου της «Αθάνατης», Χρήστος Τζιάμπος, ο πρώτος άρχισε να ανεβαίνει στις τελευταίες προπονήσεις και υπάρχει ελπίδα ότι θα ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ