Η ΚΟΠ προχωρά στη δημιουργία νέας επιτροπής που αξιολογεί τους πάντες

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, μιλώντας στα ΜΜΕ για τις ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας που θα ισχύσουν από την αμέσως επόμενη σεζόν (2019-2020), και αναφερόμενος στις ποινές που θα επιβάλλονται στα σωματεία που θα αναγράφεται το όνομά τους σε φάκελο για αγώνα με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, αποκάλυψε και τη δημιουργία νέας επιτροπής που αξιολογεί τους πάντες.

«Θα δημιουργηθεί μια επιτροπή μαζί με εμπειρογνώμονες της ΟΥΕΦΑ που θα έρχονται στην Κύπρο. Στην πρώτη περίπτωση έχει να κάνει με τα σωματεία. Έχει να κάνει με διαιτητές, ποδοσφαιριστές, παρατηρητές που είναι μέρος του παιχνιδιού. Αυτή η επιτροπή θα αξιολογεί τους πάντες και θα έχει το δικαίωμα να τους παραπέμπει στον αθλητικό δικαστή. Σωματείο που θα βοηθήσει για να διαλευκανθεί η υπόθεση του φακέλου, θα απαλλάσσεται. Το κομμάτι αστυνομία παραμένει ως έχει. Θα πηγαίνουν στην αστυνομία. Μίλησα με τον υπουργό και του μετέφερα μια πρόταση. Θα επιλέξουν κάποια μέλη της δύναμης να πάνε στην ΟΥΕΦΑ για να τύχουν εκπαίδευσης ανάγνωσης φακέλων», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Οι φάκελοι θα έχουν διάρκεια ζωής δυο ετών και μετά θα διαγράφονται. Της επιτροπής θα προεδρεύει ο γενικός διευθυντής, ένας πρώην προπονητής, ένας πρώην διαιτητής και κάποια από την ΟΥΕΦΑ. Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι αποφάσεις του Δ.Σ. και ευελπιστούμε πως θα βρει κι αυτή το δρόμο της όπως την πρώτη. Θέλω να απολογηθώ στους προέδρους γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία η ΚΟΠ και ο πρόεδρός της πήραν μονομερώς αποφάσεις αλλά ήταν τόσο κρίσιμη η κατάσταση που έπρεπε να λάβουμε αποφάσεις. Να τελειώσουμε ομαλά το πρωτάθλημα και το Καλοκαίρι να τους ακούσουμε. Φτάσαμε ώρα μηδέν και για αυτό πήραμε αυτές τις αποφάσεις»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ