Η ΚΟΠ από την ΟΥΕΦΑ, η Επιτροπή από την πλατφόρμα

Ξεκαθαρίστηκαν οι ρόλοι για τη διαδικασία παραλαβής και διερεύνησης ύποπτων αγώνων...

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η συνάντηση του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα με τον πρόεδρο της  Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ανδρέα Παπαχαραλάμπους ξεκαθάρισε τους ρόλους και τις αρμοδιότητες σε ότι αφορά στη διαδικασία παραλαβής και διερεύνησης ύποπτων ποδοσφαιρικών αγώνων. Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΚΟΠ, κατά την διάρκεια της συνάντησης ξεκαθαρίστηκε ότι η ΚΟΠ θα συνεχίσει κανονικά να παραλαμβάνει από την ΟΥΕΦΑ εκθέσεις για πιθανούς προσυνεννοημένους αγώνες και θα ενεργοποιεί τους εσωτερικούς πειθαρχικούς κανονισμούς της Ομοσπονδίας.

Ταυτόχρονα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, οι φάκελοι θα υποβάλλονται και στην Αστυνομία και επιπλέον στην Επιτροπή Δεοντολογίας για ποινική διερεύνηση. Από πλευράς του, ο κ. Παπαχαραλάμπους, εξήγησε πως οι πληροφορίες που λαμβάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για αγώνες με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα δεν προέρχονται από την ΟΥΕΦΑ. Όπως είπε, οι πληροφορίες και τα στοιχεία προέρχονται από την πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν 33 «ατ χοκ» Εθνικές Επιτροπές, όπως επίσης και κλιμάκια της Ίντερπολ και της Γιούροπολ.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων που ακολούθησαν Γιώργος Κούμας ανέφερε ότι «δημιουργήθηκε μια σωστή γέφυρα συνεργασίας», ενώ μετά από τους αγώνες της εθνικής μας, η Επιτροπή θα έχει συνάντηση με την Εκτελεστική της ΚΟΠ». Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ανέφερε ότι οι πληροφορίες της Επιτροπής, δεν ήρθαν από την ΟΥΕΦΑ, αλλά από τη «δική μας πλατφόρμα». «Δεν έγινε καμία λανθασμένη τοποθέτηση. Η ΚΟΠ έχει το κομμάτι του πειθαρχικού δεδομένου, είτε έρθει φάκελος, είτε όχι, και εμείς του ποινικού», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι «φάκελοι» για ύποπτους αγώνες στα φιλικά της Καρμιώτισσας δεν ήρθαν από την ΟΥΕΦΑ, αλλά από την πλατφόρμα των εθνικών επτροπών.

Για τη διερευνώμενη υπόθεση της αναμέτρησης Ανόρθωση – Απόλλων, πρόσθεσε: «Ενώ προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τα δύο σωματεία, στο τέλος γίναμε εχθροί τους. Και σας ρωτώ: Eάν εκείνος ο τερματοφύλακας δεν έχει ευθύνη, δεν έπρεπε να εκδώσω ένα πόρισμα να του βγάλω τη ρετσινιά από πάνω του; Εγώ το βίντεο με τον τερματοφύλακα δεν το είχα δει, μέχρι που το έστειλαν οπαδοί της Ανόρθωσης. Οπαδοί της Ανόρθωσης, όχι άλλης ομάδας. Τι έπρεπε να κάνω εγώ όταν αυτά τα βίντεο έφτασαν στην πλατφόρμα και η πλατφόρμα τα έστειλε στην Interpol; Εσείς πως θέλετε να χτυπήσουμε τα κακώς έχοντα;».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ