aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ κάρτα τραβάει την ανηφόρα…

Η κάρτα τραβάει την ανηφόρα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Της Κάρτας Φιλάθλου το ανάγνωσμα και πάει λέγοντας. Ο ένας «το μακρύ του», ο άλλος «το κοντό του» και στη μέση το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό ας μιλήσουμε με δεδομένα και αριθμούς. Τις προάλλες, βγήκε η είδηση από την ΑΕΚ πως δύο χιλιάδες και πλέον φίλοι της ομάδας έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο διαρκείας και ο αριθμός, μέχρι τον πρώτο εντός έδρας αγώνα (24 του μήνα, με την Ομόνοια) αναμένεται να ξεπεράσει το περσινό δύο διακόσια κάτι!

Πάμε τώρα στην Ομόνοια. Στον πρώτο εντός έδρας αγώνα των πρασίνων διατέθηκαν 6.750 εισιτήρια, πράγμα που σημαίνει πως όλος αυτός ο κόσμος είχε εξασφαλίσει Κάρτα Φιλάθλου και στον αυριανό αγώνα με το Παραλίμνι, οι πράσινοι περιμένουν περισσότερους από αυτούς της πρεμιέρας! Απλά πράγματα…

Προχωράμε. Στην περσινή σεζόν, σε 36 αγωνιστικές είχαν διατεθεί 414.651 εισιτήρια, με ένα μέσο όρο 11.518 ανά αγωνιστική και ένα μέσο όρο 1645 ανά αγώνα! Χειρότερα δεν μπορούσε να ήταν τα πράγματα, γι’ αυτό και οι οπαδοί της Κάρτας Φιλάθλου, αλλά και πολλοί αξιωματούχοι του Κράτους, του ΚΟΑ και του ποδοσφαίρου, δεν διστάζουν να εκφράζουν την αισιοδοξία τους ως προς την πορεία που θα έχουν τα πράγματα στη φετινή περίοδο.

Με όσα έχουμε ανά χείρας αυτή τη στιγμή η αισιοδοξία είναι δικαιολογημένη, πλην όμως κανείς δεν μπορεί -ούτε δικαιούται- να πανηγυρίζει καθότι δεν πρόκειται για κάτι δεδομένο και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται για την επικράτηση σε κάποιο «πόλεμο» ή έστω αγώνα. Εδώ μιλάμε για τη βιωσιμότητα του «βασιλιά» των σπορ, αλλά και την αντιμετώπιση ενός προβλήματος (τη βία) που χρονολογείται προ αμνημονεύτων χρόνων.

Εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στις επόμενες δυο, τρεις αγωνιστικές για να μπορέσουμε να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα και να μιλήσουμε περισσότερο αντικειμενικά (πάντα με βάση τους αριθμούς). Από παιγνίδι σε παιγνίδι θα ξεκαθαρίζει το τοπίο ως προς την πορεία των πραγμάτων και ασφαλώς θα έχουμε και πολύ περισσότερα να πούμε. Προς το παρόν έχουμε ενώπιον μας την πρώτη δόση της 3ης αγωνιστικής, με τους Ευρωπαίους μας (ΑΕΚ και Απόλλωνα) να μπαίνουν κι αυτοί στο χορό και τη μάχη του πρωταθλήματος και όπως είναι φυσικό θέλουν να κάνουν ποδαρικό με νίκη. Για τα υπόλοιπα και την Κάρτα Φιλάθλου θα έχουμε να πούμε πολλά και στη συνέχεια.

Υ.Γ.: Πέραν όλων των ως άνω, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και τις αντιδράσεις των οργανωμένων των ομάδων, ανάλογα και με την πορεία των πραγμάτων μέσα από την προσέλευση στα γήπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ