aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται τίμια»

«Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται τίμια»

Πρόδρομος Πετρίδης και Ευγένιος Χαμπουλλάς συναντήθηκαν προχθές στην ΚΟΠ με οικοδεσπότη τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Κούμα, στην παρουσία των αρχηγών ΑΠΟΕΛ (Γιώργου Εφραίμ) και Ανόρθωσης (Κωστάκη Αρτυματά). Βλέπετε, το σκηνικό ανάμεσα στις δύο ομάδες μύρισε μπαρούτι και κρίθηκε αναγκαίο να καθίσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές στο τραπέζι.

Για να λέμε του στραβού του δίκιο, δεν υπήρχε άλλη επιλογή ούτε για την ανώτατη αρχή του τόπου, ούτε για τις ηγεσίες των δύο ομάδων. Από τη στιγμή που η πρωτοβουλία του Γιώργου Κούμα για ραντεβού με τους δύο προέδρους διέρρευσε στα ΜΜΕ, μέσω δηλώσεων των εκπροσώπων Τύπου Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ, ήταν μονόδρομος η διευθέτηση της συνάντησης.

«Τα σημάθκια δεν είναι καλά και γι’ αυτό κάνουμε τη συνάντηση», είπε στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος της ΚΟΠ και πέρασε το μήνυμα ότι σε μεγάλο βαθμό από αυτούς εξαρτάται η συμπεριφορά του κόσμου στις εξέδρες. Ο Γιώργος Κούμας ήταν έντονος στην ομιλία του και έθεσε τους παρευρισκομένους προ των ευθυνών τους: «αλίμονο αν γίνουμε στην Κύπρο μάρτυρες του θλιβερού περιστατικού που βίωσαν στην Ελλάδα με τον θάνατο του οπαδού του Άρη», είπε.

Στη δημόσια τοποθέτησή της η ΚΟΠ σημειώνει πως «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με όλους τους εμπλεκόμενους να αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί», ενώ σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης Πετρίδης και Χαμπουλλάς υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να πέσουν οι τόνοι.

Το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση έγινε. Η ΚΟΠ ανέλαβε ρόλο… Ηνωμένων Εθνών και επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά. Οι πρόεδροι Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ βγήκαν μπροστά και έστειλαν μήνυμα αθλητοπρέπειας, όμως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια».

Τι εννοούμε με αυτό; Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν άλλες τρεις φορές μέχρι το τέλος της σεζόν και ο καθένας από το πόστο του επιβάλλεται να περάσει από τα λόγια στις πράξεις. Σε αγώνες που κρίνουν πρωταθλητή ή κυπελλούχο η ένταση θα είναι στον υπέρτατο βαθμό και η κάθε κίνηση ή δήλωση αρκεί για να ανάψει η σπίθα. Επομένως, όταν θα… καίει το σίδερο θα κριθούν όλοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ