aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ Δόξα «προσγείωσε» την Ανόρθωση στην κυπριακή πραγματικότητα (vid)

Η Δόξα «προσγείωσε» την Ανόρθωση στην κυπριακή πραγματικότητα (vid)

«Χαστούκι» με το… καλημέρα στις εγχώριες διοργανώσεις στην Ανόρθωση έδωσε η Δόξα. Η ομάδα της Κατωκοπιάς επικράτησε με 2-0 στο «Μακάρειο» για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και προσγείωσε τους κυανόλευκους από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες στην κυπριακή πραγματικότητα.

Μετά την περσινή ιστορική πρώτη εντός έδρας νίκη της επί της ομάδας της Αμμοχώστου, η ομάδα του Κώστα Σακκά επανέλαβε το επίτευγμα και φέτος, ανεβαίνοντας στους τέσσερις βαθμούς και δείχνοντας ότι και φέτος θα αποτελέσει σκληρό «καρύδι».

Δις σκόρερ για την γηπεδούχο ομάδα ο Μπεράτ Σαντίκ στο 24’ και στο 88’, ενώ από μια κόκκινη κάρτα αντίκρισαν οι δύο ομάδες. Αρχικά στο 24’ ο Τιντζιανί άφησε την ομάδα του με δέκα, και τρία λεπτά αργότερα (27’) ο Ντέλετιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε επίσης.

Το ματς

Λιγοστές επιθετικές πρωτοβουλίες και ελάχιστες τελικές προσπάθειες υπήρξαν στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κυριάρχησε η δύναμη, η ένταση και τα πολλά εκατέρωθεν φάουλ. Ανόρθωση και Δόξα δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αφού υπέπιπταν σε αρκετά λάθη.

Στο 24’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο διαιτητής Αναστάση απέβαλε ορθά τον Τιντζιανί, για το παρατεταμένο πάτημα στον Αρτυματά. Το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας της Αμμοχώστου όμως κράτησε μόλις τρία λεπτά. Στο 27’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο με τον αγκώνα σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Κοβάσεβιτς, αποβλήθηκε και ο Ντέλετιτς. Στη φάση της πρώτης κίτρινης κάρτα που δόθηκε στον Σέρβο, στο 17’ για θέατρο ώστε να κερδίσει φάουλ, και ενώ είχε προηγηθεί πέσιμο του ζητώντας πέναλτι λίγα λεπτά νωρίτερα, ο διαιτητής έδειξε την αυστηρότητα του.

Ο ρυθμός διατηρήθηκε σε χαμηλό τέμπο και μετά τις δύο αποβολές, χωρίς πολλές φάσεις. Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του σαρανταπεναλέπτου (42’) όμως, ο Κοβάσεβιτς μπήκε στην περιοχή και γύρισε στο πίσω δοκάρι την μπάλα, εκεί που βρισκόταν αφύλακτος ο Σαντίκ, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Λόρια, είχε εύκολο έργο να ανοίξει το σκορ. Κακή αντίδραση στην άμυνα από τους κυανόλευκους, που κοιτούσαν τον Φινλανδό επιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα.

Στο δεύτερο μέρος ο Τιμούρ Κετσπάγια προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας τον Καλτσά στη θέση του Κορρέα και τον Ρουσιά σε αυτή του Ουάρντα λίγα λεπτά αργότερα. Ούτε αυτές, αλλά ούτε και οι εσωτερικές κινήσεις βοήθησαν τους κυανόλευκους, οι οποίοι προσπαθούσαν κυρίως να απειλήσουν με σέντρες.

Η Δόξα εκμεταλλεύτηκε τα κενά που άφησαν οι παίκτες της Ανόρθωσης στην προσπάθεια τους για ισοφάριση, λίγα λεπτά πριν το τέλος. Στο 87’ ο Τραϊτσέφσκι μπήκε στην περιοχή επικίνδυνα και κέρδισε το πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Αρτυματά. Ο Σαντίκ στο 88’ ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος από την άσπρη «βούλα», δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του και ουσιαστικά τελειώνοντας το ματς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Στυλιανού, Καραμανώλης, Αντενόν, Κοβάσεβιτς (Χ. Κυριάκου 78′), Εμπραλίτζε (67′ Σάσι), Τραϊτσέφσκι (90+2′ Οικονομίδης), Aσαμόα (90+2′ Χριστοφή), Αντάμοβιτς, Τιντζιανί, Σαντίκ.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Kορρέα (54′ Καλτσάς), Ρισβάνης, Αραγιούρι, Κορέια (77′ Αβραάμ), Ντέλετιτς, Πόποβιτς (77′ Χούσμπαουερ), Αρτυματάς, Χριστοδουλόπουλος (77′ Νινούα), Ουάρντα (67′ Ρουσιάς), Λάφερτι.

Σκόρερ: Σαντίκ 42′, 88′ (πεν.) / –

Κίτρινες: Αντάμοβιτς, Ασαμόα / Ρουσιάς, Αρτυματάς.

Αποβολές: Τιντζιανί (24′) / Ντέλετιτς (27′, δεύτερη κίτρινη)

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4′ Πέσιμο του Ντέλετιτς στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Τραϊτσέφσκι. Υπάρχει επαφή, όμως δεν κρίθηκε αρκετή από το VAR για να παρέμβει.

12′ Ο Τιντζιανί προσπάθησε να κρεμάσει τον Λόρια από μακριά, έξω η μπάλα. Έλεγχε τη φάση ο Γεωργιανός.

17′ Κίτρινη κάρτα στον Ντέλετιτς, για φάουλ που ζήτησε. Ο διαιτητής έκρινε πως έκανε θέατρο.

20′ Ανεβάζει ρυθμό σιγά – σιγά η Ανόρθωση.

21′ Εκτός περιοχής σουτ του Ντέλετιτς, μπλόκαρε με δυσκολία Σισκόφσκι. Προηγήθηκε πολύ σκληρό φάουλ του Τιντζιανί στον Αρτυματά. Ο παίκτης της Δόξας πάτησε με τις τάπες τον Κύπριο διεθνή.

24′ Κόκκινη κάρτα στον επιθετικό των γηπεδούχων. Ο διαιτητής απέβαλε σωστά τον Τιντζιανί, για το παρατεταμένο πάτημα στον Αρτυματά.

25′ Απευθείας εκτέλεση του Πόποβιτς, λίγο έξω.

27′ Και η Ανόρθωση με δέκα παίκτες. Αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντέλετιτς, για επικίνδυνο παίξιμο με τον αγκώνα σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Κοβάσεβιτς.

31′ Φάουλ του Αντάμοβιτς στον Ουάρντα, κίτρινη κάρτα.

36′ Κίτρινη κάρτα και στον Ασαμόα για θέατρο στην περιοχή της Ανόρθωσης.

42′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Δόξα, με τον Σαντίκ. Ο Κοβάσεβιτς μπήκε στην περιοχή και γύρισε στο πίσω δοκάρι την μπάλα, εκεί που βρισκόταν μόνος ο Φινλανδός επιθετικός, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Λόρια, με κοντινό πλάσε είχε εύκολο έργο.

45′ Τέσσερα λεπτά ο έξτρα χρόνος.

45+3′ Απειλεί η Ανόρθωση με κεφαλιά του Λάφερτι, μετά από σέντρα του Πόποβιτς. Έφυγε άουτ η μπάλα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

47′ Κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πόποβιτς, πάνω από τα δοκάρια.

48′ Μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή της Ανόρθωσης ο Στυλιανού, έκανε το σουτ που κόντραρε όμως και έδωσε την ευκαιρία στην άμυνα να απομακρύνει.

52′ Σουτ του Σαντίκ, κοντράρει η μπάλα και μπλοκάρει εύκολα ο Λόρια.

54′ Πρώτη αλλαγή για την Ανόρθωση, Καλτσάς αντί Κορρέα.

57′ Κεφαλιά του Λάφερτι, για λίγο άουτ.

59′ Εκτέλεση κόρνερ του Πόποβιτς, ο Ρισβάνης βρέθηκε σε καλή θέση, δεν πήρε την κεφαλιά όπως θα ήθελε, μάζεψε ο Σισκόφσκι.

Σχόλιο: Πιο επιθετική η Ανόρθωση με την είσοδο του Καλτσά. Ο Ελλαδίτης ανέλαβε όλη τη δεξιά πτέρυγα, με τον Ουάρντα να συγκλίνει περισσότερο προς τα μέσα.

65′ Σέντρα – σουτ του Πόποβιτς, δεν πρόλαβε ο Ουάρντα να μπει στην πορεία της μπάλας.

67′ Αλλαγή για τη Δόξα, Σάσι στη θέση του Εμπραλίτζε.

67′ Αλλαγή και για την Ανόρθωση, Ρουσίας αντί Ουάρντα.

68′ Σουτ του Αντενόν από το ύψος της περιοχής, έξω η μπάλα.

76′ Χάρης Κυριάκου αντί Κοβάσεβιτς.

77′ Χούσμπαουερ, Νινούα και Αβραάμ στις θέσεις των Πόποβιτς, Χριστοδουλόπουλου και Κορέια.

79′ Κίτρινη κάρτα στον Ρουσιά, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με το χέρι.

85′ Εκτός περιοχής σουτ του Αβραάμ, μπλοκάρει ο Σισκόφσκι.

87′ Πέναλτι για τη Δόξα, το κέρδισε Τραϊτσέφσκι από τον Αρτυματά. Κίτρινη κάρτα στον διεθνή μέσο.

88′ ΓΚΟΛ 2-0 Εύστοχος από την ένδεκα βήματα ο Σαντίκ. Δεύτερο προσωπικό του Φινλανδού.

90+1′ Κίτρινη κάρτα στον Ρισβάνη.

90+2′ Διπλή αλλαγή για τη Δόξα, Οικονομίδης και Χριστοφή στις θέσεις των Τραϊτσέφσκι και Ασαμόα.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ