aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΗ διπλωματική απάντηση για Ζαχίντ και οι απολαβές €450.000 στον ΑΠΟΕΛ

Η διπλωματική απάντηση για Ζαχίντ και οι απολαβές €450.000 στον ΑΠΟΕΛ

Δεν έριξε… φως στα σενάρια περί μετεγγραφής του Γκάγιας Ζαχίντ στον Παναθηναϊκό ο ατζέντης του Nορβηγού μέσου. Μιλώντας στην ιστοσελίδα sdna.gr δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε διέψευσε τις πληροφορίες που φέρουν τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ στο στόχαστρο του Γιώργου Δώνη, ενώ στο δημοσίευμα γίνεται αναλυτική αναφορά στα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας του με τον ΑΠΟΕΛ.

Αυτούσιο το δημοσίευμα

«Ο Νορβηγός ατζέντης του Ζαχίντ Μόρτεν Βίβεσταντ ήταν «σφίγγα» στο SDNA όταν ρωτήθηκε επί του θέματος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «δεν μπορώ να σας πω το παραμικρό, ούτε να επιβεβαιώσω κάτι για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζαχίντ είναι παίκτης του ΑΠΟΕΛ. Θα δούμε τι θα γίνει…».

Ποια είναι όμως τα δεδομένα της περίπτωσης του Ζαχίντ;

Το πρώτο δεδομένο είναι ότι ο Ζαχίντ αποτελεί «προπονητικό παιδί» του Γιώργου Δώνη! Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν αυτός που τον εντόπισε στην Βαλερέγκα και εισηγήθηκε με… χέρια και με πόδια την απόκτησή του (όπως και του Σαλάι) για τον ΑΠΟΕΛ τον Αύγουστο του 2017.

Οι Κύπριοι έδωσαν ένα ποσό κοντά στις 600.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν, ενώ το συμβόλαιο του Νορβηγού άσου είναι κλιμακωτό, ξεκινώντας από 350.000 ευρώ την πρώτη του σεζόν. Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο προβλέπεται να εισπράξει καθαρές απολαβές τις τάξεως των 450.000 ευρώ.

Τρίτο δεδομένο είναι ότι ο Δώνης έχει αποθεώσει δημοσίως τον Ζαχίντ για την ποιότητα και τις δυνατότητές του. «Ο Ζαχίντ έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε κάποια καλά παιχνίδια. Για μένα έχει κάποιες πολύ καλές δεξιότητες. Δουλεύει πολύ σκληρά, έχει προσωπικότητα και υψηλή ποιότητα σε αυτό που κάνει.

Αν βελτιώσει το ρυθμό του με και χωρίς μπάλα, μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο!
Μπορεί να παίξει στην Αγγλία, την Ισπανία ή την Ιταλία. Είναι αρκετά καλός για ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα. Μπορεί να σκοράρει, να ντριμπλάρει και να παίξει συνδυαστικά. Δείτε τα στατιστικά του» ήταν τα αποθεωτικά σχόλια του προπονητή του Παναθηναϊκού για τον Ζαχίντ τον Φεβρουάριο του 2018.

Παρεμπιμπτόντως, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έπαιξε 32 ματς με τον Δώνη στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και σκόραρε 10 γκολ (!), ενώ πέρυσι με τον Τραμεζάνι είχε μόλις τρία γκολ σε 27 ματς, έχοντας αγωνιστεί μόλις στα μισά σε ολόκληρο 90λεπτο…
Τέταρτο δεδομένο είναι ότι η θέση στην οποία αγωνίζεται είναι στο αριστερό «φτερό» και πίσω από τον επιθετικό.

Ακριβώς εκεί όπου αγωνίζεται ο Καλούμ Ρόμπερτς που έχει μείνει ελεύθερος από τη Νιουκάσλ και αποτελεί δεδομένα «πράσινο στόχο», αλλά έχει ζητήσει χρόνο για να δει τι προτάσεις θα έχει από την Αγγλία και να ζυγίσει τα δεδομένα για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του πριν απαντήσει οριστικά.

Πέμπτο δεδομένο είναι ότι ο Ζαχίντ θα μπορούσε ρεαλιστικά να αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό μόνο με τη μορφή δανεισμού και με την προϋπόθεση είτε να δεχθεί μειωμένες απολαβές για να συνεργαστεί εκ νέου με τον Δώνη την επικείμενη σεζόν, είτε να πληρώσει ένα μέρος του συμβολαίου του το ΑΠΟΕΛ.

Αλλη μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση δηλαδή, με δεδομένη την μνημονιακή πολιτική του Αλαφούζου και το πενιχρό διαθέσιμο μπάτζετ, που έχει παίξει σαφώς σημαίνοντα ρόλο στους ρυθμούς χελώνας που έχουν οι πράσινοι το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ