aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ«Η… αστεία πρόταση του ΑΠΟΕΛ» και το «είχαμε πρόβλημα με τους μισθούς μας»

«Η… αστεία πρόταση του ΑΠΟΕΛ» και το «είχαμε πρόβλημα με τους μισθούς μας»

Εκεί που νομίζαμε ότι ο Ρικάρντο Φερνάντες είχε κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έχοντας ως τελευταίο σταθμό της καριέρας του τη Δόξα Κατωκοπιάς, διαβάσαμε ένα πορτογαλικό δημοσίευμα που ανέφερε ακριβώς το αντίθετο.

Στα 38 του χρόνια, ο Πορτογάλος μέσος, με θητεία σε ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, ΑΕΛ, Δόξα και Ομόνοια ανακάλεσε την απόφαση του και επέστρεψε στα γήπεδα!

Αυτή τη φορά για λογαριασμό της Τροφένσε, ομάδας τρίτης κατηγορίας της Πορτογαλίας. Και ποιος συνέτεινε στην απόφαση του; Ένας άλλος παλιός γνώριμος των κυπριακών γηπέδων και νυν συμπαίκτης του, ο 39χρονος Έλντερ Σόουσα.

Ο Σόουζα, στο σχετικό αφιέρωμα της ιστοσελίδας maisfutebol.iol.pt, αναφέρει για τη θητεία του στην Κύπρο: «Ήξερα ότι υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, αλλά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν με άφηνε να φύγω. Τα είχα βρει σε όλα με την Ομόνοια, που είναι μεγάλος αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ. Όμως, από τη μία στιγμή στην άλλα όλα άλλαξαν. Μέσα σε μερικές ώρες είχα πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ και νόμιζα πως ήταν αστείο. Ήμουν στον προπόνηση, υπήρξαν συζητήσεις και ήταν τελικά αλήθεια».

Από την πλευρά του ο σπουδαίος «Ρίκκι», είπε: «Στην Κύπρο υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, το ίδιο και στο ποδόσφαιρο. Είχαμε πρόβλημα στους μισθούς μας, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στα εισοδήματα μας, επειδή όλοι έχουμε οικογένεια και έξοδα».

Και εξήγησε: «Όμως, παρά το γεγονός αυτό, δεν μπορώ να μιλήσω με κακά λόγια για την Κύπρο. Η εμπειρία μου ήταν πολύ θετική και δεν μπορώ να πω κάτι κακό για τη Δόξα ή κάποιον άλλο σύλλογο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ