aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ «As» στέλνει ένα «φιντάνι» της Μάσια στην Κύπρο

Η «As» στέλνει ένα «φιντάνι» της Μάσια στην Κύπρο

Σύμφωνα με την αξιόπιστη ισπανική ιστοσελίδα «As» ο Κάρλες Πλάνας βρίσκεται προ των πυλών της ΑΕΚ. Ο 28χρονος αμυντικός έχει συμβόλαιο με τη Χιρόνα, όμως θα το τερματίσει αφού βρίσκεται εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας της ισπανικής ομάδας για να μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του.

Πρόκειται αριστερό μπακ (ύψος 1,75), ο οποίος αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπαρσελόνα και είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας μετρώντας συνολικά 34 συμμετοχές! Πριν ενταχθεί στη Χιρόνα το καλοκαίρι του 2016, ήταν στη Θέλτα την τριετία 2014-17 γράφοντας συνολικά 60 συμμετοχές και 4 ασίστ. Ήταν βασικός και με πολλά λεπτά συμμετοχής (31 αγώνες) τη σεζόν 2015-16 βοηθώντας τα μέγιστα στην εξαιρετική παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Πριμέρα, μέσω του οποίου ο σύλλογος εξασφάλισε τότε τη συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ωστόσο την αμέσως επόμενη σεζόν (2016-17), έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα και περιορίστηκε σε μόλις 14 συμμετοχές (12 στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη). Του συνέβη κυρίως λόγω τραυματισμών καθώς αντιμετώπισε νωρίς (Σεπτέμβριο του 2016) στη σεζόν πρόβλημα στους προσαγωγούς χάνοντας ένα μήνα, ενώ μόλις επέστρεψε, νέο μυϊκό πρόβλημα του χτύπησε την πόρτα κρατώντας τον επιπλέον ενάμιση μήνα εκτός δράσης.

Είχε δύο ακόμα μικροατυχίες χάνοντας κάποια ματς προς το τέλος της περιόδου, την οποία πάντως ολοκλήρωσε ενεργός και αγωνιζόμενος δύο συνεχόμενα 90λεπτα στις τελευταίες αγωνιστικές της Primera. Ο Πλάνας προβιβάστηκε στην Α’ ομάδα της Μπάρτσα το 2012, ύστερα από 120 συμμετοχές με τη Β’ στη δεύτερη κατηγορία. Ωστόσο δίπλα στον Μέσι και στον Ινιέστα δεν αγωνίστηκε ποτέ σε επίσημο ματς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ