aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΗ… απαλλαγή του Τσούριουριτς

Η… απαλλαγή του Τσούριουριτς

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Ιβάν Τσούριουριτς συστήθηκε στο φίλαθλο κοινό της Νέας Σαλαμίνας ως «οχτάρι» τη σεζόν 2013-14. Εκείνη την περίοδο δέσποζε η φιγούρα του Ντιέγο Λεόν, ο οποίος είχε τον ρόλο του επιτελικού. Η επιστροφή του Κροάτη μέσου, όμως, πριν από έναν χρόνο, συνέπεσε με το διαζύγιο των ερυθρολεύκων με τον Ισπανό.

Έτσι πάρθηκε η απόφαση για να επωμιστεί τον ρόλο του «δεκαριού» στη λήξασα σεζόν. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι η φυσική του θέση, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και είχε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή παρουσία. Είχε 33 συμμετοχές και σκόραρε έξι φορές στις δύο διοργανώσεις της ΚΟΠ.

Στη θέση του επιτελικού αγωνίστηκαν στη λήξασα σεζόν επίσης τα χειμερινά αποκτήματα, Τιάγκο Γκόμες και Λίλιου (κατά συνθήκη). Σε μια προσπάθεια του προηγούμενου προπονητή των ερυθρολεύκων, Γιαν ντε Γιόνγκε, να επαναφέρει τον Τσούριουριτς στη θέση του. Ωστόσο, αμφότεροι δεν ανταποκρίθηκαν θετικά και δεν είναι τυχαίο που αποτελούν παρελθόν.

Επειδή όμως ο Κροάτης αποδίδει καλύτερα ως «οχτάρι», οι Μάκης Παπαϊωάννου και Εουτζέν Νεαγκόε αποφάσισαν την απόκτηση επιτελικού. Έτσι, η έλευση του Ματίας Αβελάιρας αφενός δίνει τη δυνατότητα στον Ρουμάνο προπονητή να έχει στη διάθεσή του ένα κλασικό «δεκάρι» και αφετέρου απαλλάσσει τον Κροάτη από το βάρος του κύριου οργανωτή.

Για τη μεσαία γραμμή, το έμψυχο δυναμικό είναι στελεχωμένο επίσης με τον Γιάννη Σκοπελίτη, τον Ιωάννη Κούσουλο, τον Εμιλιάνο Φούσκο και το νέο απόκτημα, Δημήτρη Φροξυλιά. Παίκτες αξιόλογοι, ο καθένας με διαφορετικά ποδοσφαιρικά προσόντα, οι οποίοι καθιστούν αξιόπιστο το κέντρο της Νέας Σαλαμίνας. Γίνεται κατανοητό ότι αναμένεται να υπάρξει έντονος συναγωνισμός για τις δύο θέσεις των ανασταλτικών χαφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ