aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ Ανόρθωση «πάτησε» και φέτος τον ΑΠΟΕΛ! (vid)

Η Ανόρθωση «πάτησε» και φέτος τον ΑΠΟΕΛ! (vid)

Η Ανόρθωση ήταν «Κυρία»! Όπως και πέρυσι (1-0), έτσι και φέτος «κατάπιε» τον ΑΠΟΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κερδίζοντας το σπουδαίο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, αυτή τη φορά με 2-0 και βρίσκεται στο -3 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, απόσταση που είναι αποτέλεσμα της ήττας της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια από αυτήν της Λεμεσού σε εκείνο το αξέχαστο ντέρμπι (1-3) με τον «πλούσιο» απόηχο.

Ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη, παρουσιάστηκε κάπως βελτιωμένος, είχε τις καλές του στιγμές κυρίως στο πρώτο μέρος, όμως έμεινε και πάλι μακριά από τον καλό του εαυτό και προβλημάτισε λόγω έλλειψης δυναμικής και ουσίας. Η Ανόρθωση, επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι πέτυχε για πρώτη φορά φέτος τρεις σερί νίκες.

Αφού πέρασαν λίγα λεπτά… ιχνηλάτισης στον αγωνιστικό χώρο, όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, η Ανόρθωση ευτύχισε μόλις στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Σίλβα (9’) να ανοίξει το σκορ με κοντινό σουτ του Βργκοτς, έπειτα από λάθος του Νούχιου. Σε μία προσπάθεια με τον Μερκή να απομακρύνουν την μπάλα, ο Κοσοβάρος έδωσε «πάσα» με το κεφάλι στον Κροάτη που σκόραρε με τρόπο που έμοιαζε με την απαλοιφή βουτύρου σε ψωμί.

Με τον χειρότερο τρόπο, λοιπόν, ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο του ντέρμπι ο ΑΠΟΕΛ, ενώ προηγουμένως «έχασε» με τραυματισμό και τον Ντε Βινσέντι και αποδυναμώθηκε κάπως έτσι, το κέντρο των γαλαζοκίτρινων, αφού υπενθυμίζουμε πως εκτός λόγω τιμωρίας ήταν και ο Ανουάρ. Η Ανόρθωση στη συνέχεια έδειξε να μπορεί να διαχειριστεί το προβάδισμά της, αλλά ο ΑΠΟΕΛ είχε κάποιες καλές στιγμές στο α’ μέρος για να ισοφαρίσει με κορυφαία ένα δοκάρι μετά από απόκρουση του Λόρια σε κεφαλιά του Λουντεμό. Η Ανόρθωση δεν ήταν καλύτερη, αλλά ήταν επικίνδυνη σε κάθε επίθεσή της και είχε μία καλή στιγμή για να πετύχει δεύτερο γκολ σε εξ επαφής σουτ του Οκριασβίλι το οποίο «εξουδετερώθηκε» από τον Σίλβα.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, προσπάθησε με στατικές φάσεις και με τις εμπνεύσεις του Εντονγκαλά να βγάλει πολλούς παίκτες στην περιοχή της Ανόρθωσης, αλλά η Ανόρθωση συνέχισε να διαχειρίζεται με άνεση το προβάδισμα. Όσο περνούσε ο χρόνος, νοουμένου ότι οι γαλαζοκίτρινοι έμοιαζαν ακίνδυνοι, η «Κυρία» όχι έδειχνε να… αγκαλιάζει τους τρεις πόντους της νίκης, αλλά το πέτυχε κιόλας, αφού στο 67’ ο Κβιλιτάια διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα. Πως; Μετά από μακρινή μπαλιά του Καλτσά, κοντρόλαρε ωραία με τον ώμο πέρασε από τους Μερκή και Γένσεν και με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Σίλβα. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν διαφοροποιήθηκε κάτι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Κορέια (50′ Σελίν), Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ (59′ Αρτυματάς), Μίχα (69′ Μαργκάσα), Οκριασβίλι, Καλτσάς, Κβιλιτάια.

ΑΠΟΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σίλβα, Ενσούε, Μερκής, Ζορζ, Γουίλερ, Εντονγκαλά, Γένσεν, Ντε Βινσέντι (8′ Λουντεμό), Κλωναρίδης (60′ Ατζίλι), Ζαχίντ (71′ Σαχάρ), Νούχιου.

Σκόρερ: 9′ Βργκοτς, 67′ Κβιλιτάια.

Κίτρινες: 24′ Κορέια, 90′ Αρτυματάς / 32′ Κλωναρίδης, 49′ Ζαχίντ, 51′ Ενσούε, 86′ Ζορζ.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Τέταρτος: Ιωάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ