aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ ανισορροπία των συναισθημάτων

Η ανισορροπία των συναισθημάτων

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του πρωταθλήματος, όσον αφορά στο πρώτο γκρουπ, έφεραν νέα δεδομένα στον βαθμολογικό πίνακα για ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την ΑΕΛ (3-1), ο Απόλλων έχασε από την ΑΕΚ (0-3) και να ‘σου και πάλι από την αρχή, χέρι – χέρι, με την ομάδα της Λεμεσού να είναι στην πρώτη θέση λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων. Αν κρίνουμε από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στα πλέι οφ και την εικόνα που παρουσιάζουν όλες οι ομάδες, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα χαθούν κι άλλοι βαθμοί. Άλλωστε, πέρα από τη μάχη για τον τίτλο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Τα πιο πάνω για να υπερθεματίσω το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία στα συναισθήματα των οπαδών όλων των ομάδων και πολύ περισσότερων αυτών που διεκδικούν τον τίτλο, Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ. Πριν δυο εβδομάδες, όταν ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε την ήττα από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και η ομάδα της Λεμεσού πήγε στο +3, οι οπαδοί των γαλαζοκιτρίνων ισοπέδωσαν τα πάντα. Και μιλάμε για την ομάδα που τα προηγούμενα πέντε χρόνια κατέκτησε ισάριθμες φορές το πρωτάθλημα και διακρίθηκε στην Ευρώπη, με παρουσίες σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Έκριναν ότι, χάθηκε ο τίτλος επειδή έμεινε η ομάδα στους τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Ναι, μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να μην αποδίδει το ποδόσφαιρο που προσδοκούν οι οπαδοί του βάσει ρόστερ, όμως σήμερα, έξι στροφές πριν το τέλος ισοβαθμεί με τον Απόλλωνα. Από την άλλη, οι οπαδοί της λεμεσιανής ομάδας δεν θα πρέπει να γίνουν… Αποελίστες (όσον αφορά στην αντίδρασή τους) μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Η ανισορροπία συναισθημάτων είναι ό,τι χειρότερο αφού η αρνητική αντίδραση είναι ικανή να επιδράσει στην ομάδα και να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Και επειδή ως λαός το έχουμε στο DNA μας εύκολα να ενθουσιαζόμαστε και να απογοητευόμαστε, θα είναι καλό να υπάρχει υπομονή και ισορροπία στα συναισθήματα του κόσμου αφού υπάρχει ακόμη δρόμος για τον τερματισμό. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα έχει τη μικρότερη δυνατή απώλεια βαθμών να στεφθεί πρωταθλήτρια. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτές που παλεύουν για τη διασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ