aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΗ άμυνα έμπαζε, ο Αγκάγιεφ έβαζε! (video & 247 pics)

Η άμυνα έμπαζε, ο Αγκάγιεφ έβαζε! (video & 247 pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Τα χρειάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις. Αγχώθηκε πάρα πολύ, τα βρήκε σκούρα με τους ποιοτικούς επιθετικούς του Ερμή και την πολύ κακή μέρα που βρέθηκε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της. Η Ομόνοια, όμως, είχε τον Αμίρ Αγκάγιεφ σε τρελά κέφια και αυτός με δύο πολύ όμορφα γκολ «υπέγραψε» το πρώτο τρίποντο της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ισραηλινός πλάγιος φορ σκόραρε το δεύτερο και το τρίτο τέρμα στη νίκη 3-1 των πρασίνων επί των «φτεροπόδαρων» και ουσιαστικά έδιωξε την γκρίνια που δημιούργησαν τα πολλά κενά και τα λάθη της αμυντικής γραμμής. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν 17 τελικές (!) προσπάθειες στο ΓΣΠ και αν έπαιρναν τον ένα βαθμό στο ΓΣΠ δεν θα ήταν άδικο.

Και όμως, το ξεκίνημα της Ομόνοιας δεν προδίκαζε καθόλου το τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Στο πρώτο λεπτό ο Ντάρμπισαϊρ κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος και άνοιξε το σκορ. Το 1-0 έδωσε… φτερά στους πράσινους, που ήταν καλύτεροι και στο 14′ έφτασαν στο 2-0 με πολύ ωραία προσπάθεια του Αγκάγιεφ.

Κάπου εκεί ο Ερμής ανέβηκε, οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν και η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Ο Ντε Μέλο μείωσε στο 20′ σε 2-1 και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε σε άλλες 3-4 περιπτώσεις κοντά στο 2-2. Οι Παντελιάδης και Νασιμέντο ήταν σε πολύ κακή μέρα, δεν μπορούσαν να βρουν αντίδοτο στους αντίπαλους επιθετικούς και μοιραία -όσο περνούσε η ώρα- η γκρίνια αυξανόταν.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, ο Κάρβερ προχώρησε γρήγορα σε 3 αλλαγές, αφού ο Ερμής ήταν εντυπωσιακές στην επίθεση, είχε τον έλεγχο του αγώνα και έβγαλε πολλές επιθετικές αρετές. Από το 65′ και έπειται ο ρυθμός έπεσε, όμως το σκορ ήταν… ανοιχτό μέχρι το φινάλε.

Μέχρι που στο 84′ ένα τραγικό λάθος στην άμυνα του Ερμή έδωσε την ευκαιρία στον Αγκάγιεφ να εκτελέσει τον Ντέκερς και να γράψει το τελικό 3-1. Η Ομόνοια πήρε τους τρεις βαθμούς, όμως οι «φτεροπόδαροι» είναι σίγουρο πως έκλεψαν τις εντυπώσεις από τον σημερινό αγώνα.

Ομόνοια (Τζον Κάρβερ): Παναγή, Δημητρίου, Νασιμέντο, Παντελιάδης (69′ Όρσουλιτς), Μαργκάσα, Αγκάγιεφ, Τουρέ, Φυλακτού (51′ Φυλακτού), Χριστοφή (50′ Σέρινταν), Κλέιτον, Ντάρμπισαϊρ.

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Ντέκερς, Χριστόφ, Μπενγκά, Σέργκι, Χριστοφή, Μπάουμαν (46′ Φερνάντες), Μαϊσουράντζε, Μαρτίνιουκ, Χόοϊ (88′ Γιαγκουδάκης), Ντε Μέλο, Άλμπα (82′ Αλεξίου).

Σκόρερ: Ντάρμπισαϊρ 2′, Αγκάγιεφ 14′, 84′ / Ντε Μέλο 20′

Κίτρινες: Νασιμέντο, Παντελιάδης, Δημητρίου / Μπάουμαν, Χόοϊ, Σέργκι, Ντε Μέλο

Αποβολές: –

Γήπεδο: ΓΣΠ

Εισιτήρια: 733

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Α’ Βοηθός: Πέτρος Πέτρου

Β’ Βοηθός: Παύλος Γεωργίου

4ος: Νικόλας Νεοκλέους

Παρατηρητής: Χρίστος Σκαπούλλης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ