Η αφιέρωση στον X. Αρτυματά κι η συγκλονιστική ιστορία με τον Τάσσο Παπαδόπουλο

Ξεχείλιζε από αξιοπρέπεια και ταυτόχρονα περηφάνια για τα αθλητικά επιτεύγματα, τόσο της κόρης του Ελένης Αρτυματά, όσο και του Κωνσταντίνου Λαΐφη...

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Στον θείο του, Χρήστο Αρτυματά που απεβίωσε πριν από τέσσερις μήνες περίπου, αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε κόντρα στο Σαν Μαρίνο, ο Κωνσταντίνος Λαΐφης. Ο Χρήστος Αρτυματάς, πατέρας της πρωταθλήτριας μας Ελένης Αρτυματά, έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, αλλά νικήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2018.

Όσοι τον γνώρισαν έχουν να λένε για έναν λεβεντάνθρωπο, με σπάνιες αρχές και αξίες, ο οποίος προσπάθησε να τις μεταφέρει και στα μέλη της οικογένειάς του. Ξεχείλιζε από αξιοπρέπεια και ταυτόχρονα περηφάνια για τα αθλητικά επιτεύγματα, τόσο της κόρης του Ελένης Αρτυματά, όσο και του Κωνσταντίνου Λαΐφη. Και πολύ πιθανόν, το ήθος και η σεμνότητα που χαρακτηρίζουν την Ελένη και τον Κωνσταντίνο να πηγάζουν από τις νουθεσίες και τα μαθήματα ζωής του Χρήστου Αρτυματά.

Είχα την τύχη να είμαι αυτόπτης μάρτυρας σε ένα περιστατικό που δεν είδε ποτέ το φως δημοσιότητας και καταδεικνύει τη μαγκιά και τη λεβεντιά του αείμνηστου Χρήστου Αρτυματά, τον οποίο τίμησε εκ νέου ο Κωνσταντίνος Λαΐφης στο παιχνίδι με το Σαν Μαρίνο.

Διαβάστε επίσης: Γκολ και ξεχωριστή αφιέρωση από τον Λαΐφη

Πρέπει να ήταν Ιούνιος του 2007, λίγο μετά τους Αγώνες Μικρών Κρατών που έγιναν στο Μονακό. Ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, θέλησε να συγχαρεί την κυπριακή αποστολή για την πρωτιά στη διοργάνωση και προσκάλεσε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου. Ήταν μία πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση με σχετική έκθεση φωτογραφίας.

Χαιρετισμό εκ μέρους των πρωταθλητών μας είχε απευθύνει η Ελένη Αρτυματά. Πεντέ-έξι μεστές προτάσεις που συγκίνησαν και συγκλόνισαν. Αν θυμάμαι καλά, η Ελένη Αρτυματά, είχε πει μεταξύ άλλων, ότι οι αθλητές θέλουν τη βοήθεια τη συμπαράσταση της Πολιτείας, στη μοναχική τους διαδρομή πριν, κι όχι μετά την… επιτυχία. Τόσο πολύ είχε εντυπωσιαστεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος που με τη ολοκλήρωση των χαιρετισμών και των ομιλιών, φώναξε κοντά του την Ελένη Αρτυματά.

Σε Κάποια στιγμή ο -τότε- Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε την πρωταθλήτριά μας: «Με τον Χρήστο Αρτυματά τι σχέση έχεις;». «Είναι ο πατέρας μου…», τού απάντησε η Ελένη. «Ο Χρήστος Αρτυματάς, ο φίλος μου, με τον οποίο όταν έρθω στο Παραλίμνι, πάμε ψάρεμα και στη συνέχεια τρώμε τους μεζέδες μας, είναι ο πατέρας σου;», επέμεινε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. «Ναι…», απάντησε εκ νέου η Ελένη και αποχώρησε διακριτικά.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπαθούσε να ξεπεράσει το σοκ, ψελλίζοντας στους γύρω του: «Τι άνθρωπος εν τούτος ο Αρτυματάς! Όλος ο κόσμος, γνωστοί – άγνωστοι ζητούν βοήθεια για τα παιδιά τους. Πάμε μαζί ψάρεμα, κάνουμε παρέα όταν πάω στον Πρωταρά, και δεν μου είπε ποτέ ότι η καλύτερη αθλήτρια της Κύπρου είναι κόρη του. Ούτε ζήτησε τίποτα, ποτέ…»!

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ