aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ ΑΕΚ υποκλίθηκε (ξανά) στη Νέα Σαλαμίνα και τον… βασιλιά Κίνγκσλεϊ (vid + pics)

Η ΑΕΚ υποκλίθηκε (ξανά) στη Νέα Σαλαμίνα και τον… βασιλιά Κίνγκσλεϊ (vid + pics)

Η εξαιρετική παράδοση της Νέας Σαλαμίνας με αντίπαλο την ΑΕΚ στο «Αμμόχωστος» συνεχίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (23/11). Οι «ερυθρόλευκοι» με γκολ του Κίνγκσλεϊ στο 79’ επικράτησαν 1-0 της ΑΕΚ και την υποχρέωσαν στην πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.

Στους 14 βαθμούς η ομάδα της Αμμοχώστου, έμεινε στους 15 η ΑΕΚ που χάνει συνεχώς έδαφος στην προσπάθεια για επίτευξη των υψηλών της στόχων. Ήταν η ένατη νίκη της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» επί της ΑΕΚ από το 2001 και έπειτα, περίοδο κατά την οποία οι Λαρνακείς κέρδισαν μόλις δύο φορές.

Τεράστιας σημασίας νίκη για τη Νέα Σαλαμίνα, ενώ η ΑΕΚ που είχε δοκάρι με τον Χέφελ στο 88′ χάνει από το ντέρμπι με την Ανόρθωση που ακολουθεί τον Ρουίθ, ο οποίος συμπλήρωσε τρεις κίτρινες.

Ανούσια υπεροχή η μεν, αστοχία η δε

Με την ΑΕΚ να έχει ανούσια κατοχή της μπάλας και να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Κίσσα «κύλησε» το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο της αναμέτρησης στο «Αμμόχωστος». Η Νέα Σαλαμίνα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, όμως στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έφτασε απειλητικά στην εστία του Τόνιο σε 2-3 περιπτώσεις. Πρωταγωνιστής ήταν ο Σαν Ρομάν, ο οποίος προωθήθηκε αρκετές φορές και βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ήταν άστοχος.

Μαγική σέντρα Κορέια, «κτύπημα» Κίνγκσλεϊ

Με την ΑΕΚ πιο «ορεξάτη» άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι Λαρνακείς όσο κι αν ήθελαν δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά στημένη ανασταλτικά Νέα Σαλαμίνα. Οι «ερυθρόλευκοι» με την είσοδο του Μαριάνοβιτς, ο οποίος προειδοποίησε την ΑΕΚ με κεφαλιά στο 78’ την οποία εξουδετέρωσε ο Τόνιο, όμως ένα λεπτό αργότερα η ομάδα της Αμμοχώστου άνοιξε το σκορ. Ο Κορέια έβγαλε σέντρα ακριβείας από αριστερά και ο Κίνγκσλεϊ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τόνιο δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια στον πάγκο και την εξέδρα.

Στο 87′ η Νέα Σαλαμίνα… άγγιξε το δεύτερο γκολ, όμως ο Κίνγκσλεϊ δεν κατάφερε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίκτυα και ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ έχασε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία στο ματς, με τον Χέφελ να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κίσσα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Τσαμπούρης, Λαμπότ, Χριστοφόρου, Ρομάν, Νουρ, Κωστή (61′ Μαριάνοβιτς), Κορέια, Ελουντου (90′ Σιαθάς), Σίμπσον (69′ Τινστέλ), Κίνγκσλεϊ.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Τρουγιόλς, Γκονθάλεθ, Ρουίθ, Πλάνας, Κάσες, Φιόλιτς (70′ Χέφελ), Γκαρσία, Τέτε, Γιάννου, Φλοριάν (73′ Τρισκόφσκι).

Σκόρερ: 79′ Κίνγκσλεϊ

Κίτρινες: Ελουντού, Κωστή, Μαριάνοβιτς / Ρουίθ (3η), Τόνιο, Φιόλιτς, Πλάνας.

Αποβολές: -/-

Διαιτητής: Ροβέρτος Κώστα.

Α’ Βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Β’ Βοηθός: Νίκος Καλησπέρας.

4ος: Ανδρέας Στρούθου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Χρίστος Νικολαϊδης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ