aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ ΑΕΚ νίκησε τον ΑΠΟΕΛ και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα! (vid & pics)

Η ΑΕΚ νίκησε τον ΑΠΟΕΛ και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα! (vid & pics)

Ούτε στην 7η φετινή του απόπειρα ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο την ΑΕΚ και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «αγκαλιάσει» τον τίτλο του πρωταθλητή, μετά το ισόπαλο 1-1 του Απόλλωνα με την ΑΕΛ στο Τσίρειο νωρίτερα.

Οι Λαρνακείς νίκησαν 1-0 τους γαλαζοκίτρινους για την 7η αγωνιστική της δεύτερης φάσης με τέρμα του Γκονθάλες στο 66’ και έβαλαν «φωτιά» στο πρωτάθλημα, αν και έπαιζαν με δέκα ποδοσφαιριστές από το 60’ λόγω αποβολής του Ακοράν με δεύτερη κίτρινη.

Στους 61’ βαθμούς ο ΑΠΟΕΛ τρεις περισσότερους από τον δεύτερο Απόλλωνα, τον οποίο υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική, ενώ υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα της Λευκωσίας ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της σεζόν.

Η ΑΕΚ υποχρέωσε για δεύτερη φορά φέτος τον ΑΠΟΕΛ σε ήττα και έφτασε τους 55 βαθμούς, μόλις τρεις λιγότερους από τον δεύτερο Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ: Οκτώ κίτρινες, φωνές για κόκκινες και πέναλτι σε 45’

24 φάουλ και οκτώ κίτρινες!

Πολλές προσωπικές μονομαχίες, πάθος, ένταση, 24 (!) φάουλ και νεύρα χαρακτήρισαν το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι. Ο Τιμόθεος Χριστοφή έκανε εφτά φορές χρήση της κίτρινης κάρτας σε διάστημα 45’. Γιάννου, Γκονθάλεθ, Ακοράν, Τρουγιόλς από πλευράς ΑΕΚ και Καρλάο, Ντε Βινσέντι, Γιάκολις, Καζού από πλευράς φιλοξενουμένων παρατηρήθηκαν από τον διαιτητή.

Μάλιστα, Καρλάο και Τρουγιόλς υπέπεσαν σε φάουλ στη συνέχεια που θα μπορούσε να τους αποφέρει δεύτερη κίτρινη-αποβολή. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βούρου στον Γιάννου, όμως η παράβαση έγινε εκτός περιοχής (δεν καταλογίστηκε), ενώ ο ΑΠΟΕΛ φώναξε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκαρσία στον Τάαμαρι. Οι επαναληπτικές προβολές της Cytavision έδειξαν ότι ο αμυντικός της ΑΕΚ δεν βρίσκει την μπάλα και ήρθε σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ. Είτε ο διαιτητής θα καταλόγιζε πέναλτι, είτε ελεύθερο λάκτισμα εάν έκρινε ότι η επαφή που είχε ο Γκαρσία με το πόδι του Τάαμαρι δεν ήταν ικανή να τον ανατρέψει.

Μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο με τα μακρινά σουτ του Ντε Βινσέντι να είναι ότι πιο καλό καταγράφηκε.

Διαβάστε επίσης: Αν και με 10 παίκτες η ΑΕΚ, «κάρφωσε» τον ΑΠΟΕΛ ο Γκονθάλεθ

Αποβολή Ακοράν, γκολ ο Γκονθάλεθ

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο απαιτητικός στο δεύτερο ημίχρονο, απείλησε την εστία του Τόνιο κυρίως με προσπάθειες του Νατέλ, εντούτοις δεν βρήκε στόχο. Στο 60’ η ΑΕΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ακοράν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως η ομάδα του Ιδιάκεθ βρήκε τον τρόπο και προηγήθηκε στο σκορ έξι λεπτά αργότερα.

Η φάση του αγώνα έγινε στο 90+5 με τον Τόμας ντε Βινσέντι να τραντάζει από απόσταση δύο μέτρων το οριζόντιο δοκάρι του Τόνιο και δευτερόλεπτα μετά ο Τιμόθεος Χριστοφή σφύριξε την λήξη.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Γκονθάλεθ, Τρουγιόλς, Γκαρσία, Σάστρε, Κάσες, Ακοράν, Σουάρες (67′ Τέτε), Ακίνο (23′ Φλοριάν), Tρισκόφσκι (73′ Λαρένα), Γιάννου.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Bάτερμαν, Βούρος, Καρλάο, Ιωάννου, Καζού (77′ Μπέζιακ), Γιάκολις, Μοράις (72′ Βιντιγκάλ), Σόουζα, Ντε Βινσέντι, Νατέλ, Τάαμαρι.

Σκόρερ: 66′ Γκονθάλεθ

Κίτρινες: Γιάννου, Γκονθάλεθ, Ακοράν (2), Τρουγιόλς / Καρλάο, Ντε Βινσέντι, Γιάκολις, Καζού, Σόουζα

Αποβολές: Ακοράν

Στάδιο: «ΑΕΚ Αρένα»

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Α’ Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Β’ Βοηθός: Γιώργος Γκίνος

4ος: Λεόντιος Τράττου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου

 

______________________________________________________________________________________________


______________________________________________________________________________________________

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ