aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛH ελεγχόμενη… ντροπή και η ταλαιπωρία στις κλειστές άμυνες

H ελεγχόμενη… ντροπή και η ταλαιπωρία στις κλειστές άμυνες

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Οι καλύτερες αποδόσεις του ΑΠΟΕΛ στο τρέχον πρωτάθλημα είναι οι τρεις νίκες του κόντρα στον Απόλλωνα. Αν και πρόκειται για τις δύο καλύτερες ομάδες του νησιού στη σεζόν που διανύουμε, οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκουν πιο εύκολα τον τρόπο να αποχωρούν κάθε φορά νικητές. Στον Απόλλωνα δυσκολεύονται να εξηγήσουν το λόγο, αν και η αλήθεια παρόμοια απορία θα έχουν και στον ΑΠΟΕΛ, ψάχνοντας να βρουν απάντηση στο γιατί ταλαιπωρούνται με ομάδες με λιγότερο ταλέντο και αφήνουν βαθμούς.

Η ιστορία διδάσκει πολλά πράγματα. Και τους λόγους μπορούμε να τους αντιληφθούμε αν γίνει τακτική ενδοσκόπηση στον τρόπο λειτουργίας τους και στα όσα έχουν μάθει οι δύο διεκδικητές να κάνουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα της Λευκωσίας διαθέτει ταχύτατη μεσοεπιθετική γραμμή, την οποία έχει επεξεργαστεί ο Πάολο Τραμετσάνι αξιοποιώντας την στο μέγιστο βαθμό, με αποτέλεσμα να την καταστήσει, ως την κορυφαία του πρωταθλήματός μας στο «τρανζίσιον». Για να λειτουργήσει, αποδώσει και ευδοκιμήσει στο μέγιστο βαθμό χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις. Οι κυριότερες είναι: H πίεση και το κλέψιμο στην άμυνα και το κέντρο, οι ακριβείς μακρινές μεταβιβάσεις από την άμυνα και η ικανότητα των ποδοσφαιριστών να παίξουν σε ανοικτό γήπεδο με άνεση το ένας εναντίον ενός δύο εναντίον δύο κλ.π.

Διαβάστε επίσης: H αντίδραση του Τάαμαρι στο νέο σύνθημα των φίλων του ΑΠΟΕΛ

Την Κυριακή οι δύο τελευταίες περιπτώσεις βρήκαν εφαρμογή στο πλάνο των φιλοξενούμενων. Ό,τι δηλαδή δεν επέτρεψαν η Αλκή, η Πάφος FC και σε δύο αγώνες η ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Αν καταφέρει να λύσει τον γρίφο των περιορισμένων χώρων, θα αυξήσει τις πιθανότητες να αναδειχθεί πρωταθλητής.

Από την άλλη, ο Απόλλων αγωνίζεται με τρόπο που τον απολαμβάνεις. Επιθετικό ποδόσφαιρο με πλούσιο ρεπερτόριο, παίζει για τη χαρά του παιχνιδιού, δημιουργώντας τέτοιες προϋποθέσεις που προφανώς αρέσει και στο κοινό. Είναι περισσότερο χορταστικός στους αγώνες του γιατί δεν υπάρχει κούραση στο μάτι με επαναλαμβανόμενες ενέργειες στην άμυνα ή τη μεσαία γραμμή. Πρόκειται για ποδόσφαιρο που λες και το μότο του είναι «η ευτυχία συνίσταται στην ηδονή».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο Πετρίδης δείχνει πως τον θέλει όσο κανέναν άλλο

Μια φιλοσοφική προσέγγιση που σε όλους αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως φέρνει κιόλας αποτελέσματα. Γιατί; Γιατί σε κάποια παιχνίδια, όπως αυτά με τον βασικότερο αντίπαλο για τον τίτλο, οφείλει να εμφανίζεται με περισσότερο κυνισμό στους αγώνες του. Όχι σε όλους τους αγώνες, για να μη χάσει ακριβώς αυτό το αξίωμα που έχει καταφέρει να βάλει στο παιχνίδι του, αλλά τουλάχιστον σε κάποια παιχνίδια όπως της περασμένης Κυριακής.

Πώς μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου; Να αρνηθεί δηλαδή τη φιλοσοφία του και τις αξίες του, για ένα ή όσα 90λεπτα χρειάζονται, ακριβώς για να μπορέσει να υλοποιήσει τον απώτερο στόχο του. Δεν αναφέρομαι σε ωμή αγωνιστική συμπεριφορά, αλλά να προσθέσει ελεγχόμενη… ντροπή στο παιχνίδι του, που θα του αυξήσει τις ελπίδες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ