aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΓλυκό φινάλε από... αέρος για τη Νέα Σαλαμίνα! (vid)

Γλυκό φινάλε από… αέρος για τη Νέα Σαλαμίνα! (vid)

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Με γκολ σε χρόνο καθυστερήσεων του νεαρού Δημήτρη Χρυσοστόμου, ο οποίος πρώτη φορά αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα, η Νέα Σαλαμίνα πήρε τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα με 2-1 στο «Αμμόχωστος», ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μία επιτυχημένη σεζόν.

Η ομάδα της Λεμεσού που παρατάχθηκε με πάρα πολλά νέα πρόσωπα (όπως κι οι γηπεδούχοι), προσπάθησε, αλλά δεν απέφυγε την ήττα. Έμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει την προσπάθεια της στην Ευρώπη από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο πρώτο μέρος η Νέα Σαλαμίνα ήταν ανώτερη, κράτησε περισσότερο την μπάλα και έφτιαξε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες. Μία εξ αυτών κατέληξε στα δίχτυα του Κίσσα, όταν ο Ελουντού (26΄) με την ταχύτητά του νίκησε με διπλή προσπάθεια τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα και έδωσε προβάδισμα στους ερυθρόλευκους εν μέσω αποθέωσης.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε καλύτερα και έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα απειλητική, αλλά υπήρχε τουλάχιστον διάθεση. Οι παίκτες του Απόλλωνα έφεραν το ματς στα ίσα, όταν ο Σκέμπρι (67΄) ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα στην αντίπαλη περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε στην ισοπαλία, ο νεαρός Δημήτρης Χρυσοστόμου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είχε διαφορετική άποψη. Με ωραίο άλμα και κεφαλιά έδωσε τη νίκη στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι τερμάτισαν στην πέμπτη θέση με 44 βαθμούς, στο +8 από την έκτη Ομόνοια, ενώ ο Απόλλων τερμάτισε τρίτος με 58 βαθμούς (-4 από ΑΕΚ, -12 από ΑΠΟΕΛ).

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Λύτρας, Σεργίου, Χρυσοστόμου, Μαργκάσα, Χατζηκωνσταντή, Νικολάου (68′ Πικής), Ελουντού (78′ Κορέια), Νουρ, Κωστή, Θ. Σιαθάς, Κίνγκσλεϊ (83′ Σικόρσκι).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Κίσσας, Βασιλειάδης (80′ Φλουρής), Σελίμοβιτς, Ουεντραόγκο, Βασιλείου (85′ Ηροδότου), Ψύχας, Ν. Σπόλιαριτς, Παπαμιχαήλ, Μήτας, Τσολάκης, Σκέμπρι.

Γήπεδο: «Αμμόχωστος».

Σκόρερ: 25′ Ελουντού, 90′ + 3 Χρυσοστόμου / 67′ Σκέμπρι.

Κίτρινες: 73′ Νουρ / 69′ Σελίμοβιτς.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Α’ βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος.

Β’ βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

Τέταρτος: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ