aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΓκαλίτσιος: «Δεν κατακρίνω την Ομόνοια, αλλά εμείς δεν θα δεχόμασταν»

Γκαλίτσιος: «Δεν κατακρίνω την Ομόνοια, αλλά εμείς δεν θα δεχόμασταν»

Όπως ο Τιμούρ Κετσπάγια, έτσι και οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης αισθάνονται την αδικία του τρόπου με τον οποίο διακόπηκε η περσινή σεζόν και το επιβεβαίωσε αυτό και ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος μίλησε στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου.

Χαριτολογώντας, ο Ιάκωβος Κακουρής λίγο πριν πάρει τον λόγο ο Ελλαδίτης άσος της Ανόρθωσης, είπε πως σύμφωνα με «συνομωσία» στην Κύπρο, «είναι καιρός να διακοπεί η ποδοσφαιρική αθλητική δραστηριότητα και ο καθένας να πάει στην Ευρώπη με βάση τη βαθμολογική θέση που είναι σήμερα».

Αν θα ενδιέφερε τον Γκαλίτσιο μία τέτοια εξέλιξη, ο ίδιος απάντησε και ήταν κάθετος: «Ελπίζω να είναι παραπληροφόρηση ή να κάνετε πλάκα, διότι σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

-Ο Τιμούρ ακόμη δεν αποδέχθηκε πως τέλειωσε πέρυσι το πρωτάθλημα και κατά διαστήματα αισθάνεται τσαντισμένος. Εσύ τι έχεις να πεις;

«Σε καμία περίπτωση δεν το αποδέχθηκε κανείς μας και από τις μεταξύ μας συζητήσεις αισθανόμαστε αδικημένοι όλοι στην ομάδα, ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση, που διακόπηκε άδοξα κι ανορθόδοξα με ελάχιστα κρούσματα και με τη σημερινή κατάσταση με τεράστιους αριθμούς κρουσμάτων συνεχίζεται κανονικά το πρωτάθλημα. Είμαστε σύμφωνοι ότι τα πρωταθλήματα κι οι διοργανώσεις πρέπει να τελειώνουν στα γήπεδα και δεν μας άρεσε καθόλου η περσινή εξέλιξη».

-Είστε σε επιφυλακή διότι η πανδημία διασπείρεται σε επικίνδυνο βαθμό. Εσείς είστε στο κόκκινο ή κάπου ξεχνιέστε όπως όλοι μας;

«Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί άθελά σου να ξεχαστείς, άνθρωποι είμαστε, εγώ ας πούμε έκανα τεστ τέσσερις με πέντε φορές συνεχόμενες την προηγούμενη εβδομάδα λόγω του κρούσματος που εντοπίστηκε στην ομάδα και προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να προσέχουμε. Αλλά με βάση αυτά που συμβαίνουν και δεν σημαίνει πως και να προσέχεις δεν θα κολλήσεις οτιδήποτε. Τα παιδιά μας πάνε σχολείο και δεν ξέρεις από πού να προστατευτείς. Δεν μπορείς να γνωρίζεις από πού θα σου έρθει».

-Το επίθετο «Γκαλίτσιος» παραπέμπει στον μεγάλο θρύλο του Θεσσαλικού Κάμπου, τον πατέρα του Γιάννη Γκαλίτσιο, έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία της Λάρισας. Έτσι είναι όντως για τον πατέρα σου;

«Κοιτάξτε είναι δύσκολο να μιλήσω για τον πατέρα μου, αλλά το πιο σημαντικό για μένα που αντιλαμβάνομαι είναι πως από ανθρώπους που έζησαν τα σπουδαία αυτά χρόνια της Λάρισας με την κατάκτηση κυπέλλου και πρωταθλήματος, ο πατέρας μου έμεινε στην ιστορία και για τον χαρακτήρα και το ήθος του και πρόσφερε ως αρχηγός στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, εννοείται ότι το όνομα του πατέρα μου γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Λάρισας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαι περήφανος για αυτόν, ήταν αρχηγός όταν σήκωσε το πρωτάθλημα. Φορούσε το νούμερο “5” και ήταν στόπερ».

-Το ξεκίνημά σου όταν ήσουν νεαρός ταυτίστηκε τότε με την ομάδα που έφτιαχνε ο Γιώργος Δώνης που ο μεγαλομέτοχος τότε Κώστας Πηλαδάκης έφερε όλον τον Ηλυσιακό στη Λάρισα; Για να γνωρίζει ο κόσμος, ο Πηλαδάκης τότε είχε δύο σφραγίδες, μία του Ηλυσιακού και μία της Λάρισας. Εσύ έπαιξε με όλα τα παιδιά που πήραν μετεγγραφή στην ΑΕΛ;

«Κάπως έτσι… Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις με όλα τα παιδιά. Ήμουν στον Απόλλων Λάρισας και πήγα στα 18 μου όταν τέλειωσα το σχολείο».

-Στον Ολυμπιακό πόσο έμεινες; Πες μας την εμπειρία σου…

«Πήγα το 2008 κι έφυγα το 2011. Τρεις σεζόν. Όταν ήμουνα στη Λάρισα είχα προτάσεις από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Επέλεξα Ολυμπιακό και δεν μετανιώνω για την απόφασή μου καθόλου, πέρασα πολύ ωραία χρόνια και έχω ωραίες αναμνήσεις και τίτλους και μετά έφυγα για το εξωτερικό. Δούλεψα με τον Τιμούρ Κετσπάγια για ένα μικρό διάστημα αλλά είχα την ατυχία να σπάσω τη μύτη μου σε ένα φιλικό προετοιμασίας και έχασα ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στον Ολυμπιακό».

-Έφυγες με ομαλό τρόπο από τον Ολυμπιακό; Τι ήταν αυτό που έκανε πολλούς να θέλουν να παίξουν στο εξωτερικό.

«Ήταν ομαλό το διαζύγιο με τον Ολυμπιακό. Μου είπαν από την ομάδα πως θα ήταν καλύτερα να χωρίσουν οι δρόμοι μας, συζητήσαμε και έκρινα ότι θα ήταν καλύτερα να πάω κάπου αλλού και μετά από έξι μήνες δανεισμού στον Πανιώνιο, πήγα στο εξωτερικό και αποδείχθηκε ότι μου έκανε καλό. Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα στο Βέλγιο, έκανα την οικογένειά μου εκεί και μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχω. Σαφώς και δεν είναι εύκολο για κάποιο νεαρό παίκτη να πάει στο εξωτερικό και να συνηθίσει στη μοναξιά, αλλά κάνει καλό. Στο Βέλγιο μου άρεσε πολύ ο τρόπος ζωής. Συνήθισα δεν είχα κανένα πρόβλημα από ένα σημείο και μετά είχα και τους δικούς μου ανθρώπους στο πλευρό μου, οπότε οι αναμνήσεις μου είναι πάρα πολύ καλές. Περίπου οκτώ χρόνια στο Βέλγιο δεν τα λες και λίγα, αλλά μου παρείχαν τα πάντα».

-Βίωσες κι εσύ αυτήν την τεράστια ανάπτυξη του βελγικού ποδοσφαίρου; Διότι εκεί άρχισαν να το αναπτύξουν κι εσύ ίσως να ήσουν στην καυτή περίοδο που ξεπήδησαν όλοι αυτοί που σήμερα παίζουν στη νούμερο ένα ομάδα του κόσμου… Εσύ ήσουν συμπαίκτης με κάποιο από αυτούς ή έπαιξες ως αντίπαλος;

«Υπήρχανε στιγμές που πηγαίναμε σε αγώνες και περιμέναμε να αγωνιστούν κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν ήταν Βέλγοι και την τελευταία στιγμή παρατάσσονταν οι ομάδες με Βέλγους ποδοσφαιριστές, πιτσιρικάδες, κάποιοι δεν είχαν κλείσει καν τα 18 τους. Δεν ήταν βασικοί και όχι μόνο έπαιζαν, αλλά έκαναν και σπουδαίο παιχνίδι. Έπαιξα στη Λόκερεν με τον Χανς Βανάκεν που είμαστε ακόμη φίλοι και σήμερα είναι αρχηγός στην Κλαμπ Μπριζ και τον θέλουν ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Αναδείχθηκε δύο χρονιές κορυφαίος παίκτης στο Βέλγιο και πήρε δύο φορές το “χρυσό παπούτσι”. Έπαιξα αντίπαλος με τον Κέβιν ντε Μπρούινε όταν ήτανε στην Γκενκ. Τότε δεν ήταν ζόρικος, αλλά η εξέλιξή του στη συνέχεια ήταν τερατώδης. Είναι πάρα πολλοί οι παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες και ξεπήδησαν τότε…».

-Πάμε τώρα στην Ανόρθωση. Τρεις μέρες ρεπό μετά από πέντε παιχνίδια σε δύο εβδομάδες…

«Ναι είναι ευκαιρία να ξεκουραστούμε διότι όντως βγάλαμε μία σειρά από πέντε σερί δύσκολα παιχνίδια σε λίγες ημέρες. Πιστεύω κάναμε πολύ καλή συγκομιδή βαθμών. Αν δεν είχαμε και την ισοπαλία με την Καρμιώτισσα θα είχαμε ένα τέλειο σερί νικών και συγκομιδής».

-Αισθάνεστε πως πλησιάζει η στιγμή της μεγάλης επιτυχίας ή είστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι;

«Από το πρώτο τηλεφώνημα και με το που ήρθαμε διαπιστώσαμε ότι είναι ένας οργανισμός που θα λειτουργήσει πολύ καλά. Με το concept που μας αναλύθηκε αυτό σκεπτόμαστε από πέρσι, την κατάκτηση του τίτλου. Λειτουργούν άψογα τα πάντα στην ομάδα οπόταν το πιστεύουμε, ναι».

-Αισθάνεστε πως σας «έκλεψαν» κάτι πέρσι με τη διακοπή;

«Αισθάνομαι πως μας άφησαν στη μέση και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν δώσανε κάποιου το πρωτάθλημα ή το κύπελλο. Ό,τι αποφάσισε η Ομοσπονδία να πάει η Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ενώ ήμασταν ισόβαθμοί μας κάνει να αισθανόμαστε αδικία και είχαμε τους λόγους μας. Το αφήνουμε πίσω και θέλουμε να πάρουμε έναν τίτλο να δώσουμε απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο, να πάρουμε έναν τίτλο και να καυχιόμαστε για αυτό εφόσον τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο και να μην έχει καμία σχέση με την περσινή σεζόν».

-Όντως σας ενοχλεί που από την Ομόνοια λένε πως τερμάτισαν πρώτοι και κάποιοι θεωρούν πως πήραν και πρωτάθλημα;

«Για να έχει δικαίωμα κάποιος να λέει πως πήρε πρωτάθλημα, πρέπει να τελειώσει η διοργάνωση και όλα τα παιχνίδια και να γίνει η απονομή. Δεν θέλω να κατακρίνω ό,τι λέγεται από πλευράς Ομόνοιας, αλλά αυτό δεν μου φαίνεται κιόλας ιδιαίτερα αποδεκτό. Εμείς τουλάχιστον από την πλευρά μας δεν πρόκειται να το κάναμε αυτό διότι οτιδήποτε, θέλουμε να τελειώνει στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις εκτιμήσεις του σχετικά με το κυνήγι του τίτλου, είπε: «Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου, άλλες περισσότερες, άλλες λιγότερες και σαφώς βάζω και τον ΑΠΟΕΛ στη διεκδίκηση. Οι σημερινές καταστάσεις με τον κορωνοϊό δημιουργούν περίεργα δεδομένα και πρέπει όλοι να προσέχουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι και οι ομάδες να έχουν υγιείς τους παίκτες τους. Βλέπουμε ομάδες να κατεβαίνουν να παίξουν με παίκτες από την εφηβική ομάδα, λόγω κρουσμάτων και παιχνίδια να μην διεξάγονται».

Σχετικά με τη μοναδική ήττα από τον Απόλλωνα και ότι φαίνεται από το σκορ πως έχασε εύκολα η Ανόρθωση, υπογράμμισε: «Δεν νομίζω ότι νίκησε με σχετική ευκολία ο Απόλλωνας. Είχαμε κάποιες ατυχίες. Με τη διάσειση που είχα υποστεί και μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο έχασα εικόνα απ’ όσο είδα μετά στα στιγμιότυπα αλλά πιέσαμε και είχαμε άτυχες στιγμές. Δεν ήταν εύκολη η νίκη του Απόλλωνα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και θα αγωνιστούμε ξανά εναντίον τους. Είμαστε ακόμα στην αρχή και προσπαθούμε…».

Για την περσινή σεζόν που ήταν η πιο παραγωγική του: «Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Σκόραρα με τον Ερμή αλλά ήταν πολύ τυχερό γκολ. Πήγε να διώξει ο τερματοφύλακας και βρήκε σε μένα. Είχα κάποιες ευκαιρίες και με Απόλλωνα και με Ομόνοια. Στην ηλικία που είμαι δεν με ενδιαφέρει η δικιά μου συγκομιδή σε γκολ και ασίστ, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίρνω τίτλους και θέλω να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ