aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓήπεδο Λεμεσού: Την Πέμπτη στη Βουλή με εισήγηση δέκα βουλευτών

Γήπεδο Λεμεσού: Την Πέμπτη στη Βουλή με εισήγηση δέκα βουλευτών

Δέκα χιλιάδες τριακόσιες (10.300) θα είναι -τελικά- οι θέσεις στο νέο γήπεδο της Λεμεσού. Μετά τον θόρυβο των τελευταίων ημερών, έκλεισε το θέμα της χωρητικότητας με λύση που ικανοποιεί πρωτίστως τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μάλιστα, εξήγγειλε (με τιτίβισμα στο Twitter) ότι το έργο θα παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων: «Το νέο στάδιο της Λεμεσού θα παραδοθεί στις 25/08/22 όπως έχει αρχικά σχεδιαστεί, χωρίς καμία παρέκκλιση σε θέματα εμβαδού και χωρητικότητας. Σεβαστή η θέση των σωματείων για την επιλογή να ακολουθηθούν οι συστάσεις της ΟΥΕΦΑ που οδηγεί σε μείωση των διαθεσίμων θέσεων», αναφέρει η σχετική ανάρτηση μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη γραπτή δήλωση του κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, σημειώνεται επίσης ότι, «οι πρόεδροι των τριών σωματείων εξέφρασαν τη βούληση τους να ακολουθήσουν τις νέες μη δεσμευτικές συστάσεις της ΟΥΕΦΑ, αναφορικά με το ζήτημα που αφορά στην ασφάλεια και την άνεση των θεατών, γεγονός που εκ των πραγμάτων οδηγεί σε μείωση των διαθέσιμων θέσεων». Σύμφωνα (και) με τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο «ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε 12.600 θέσεις, ενώ με τη διαρρύθμιση που γίνεται μετά από την εισήγηση των ομάδων, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων θα ανέρχεται στις 10.300».

Η εταιρείας A.A.A. Stadium Limassol ΛΤΔ, που θα έχει τη διαχείριση του νέου γηπέδου, και συστάθηκε από τα σωματεία Απόλλων, ΑΕΛ και Άρης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. «Χαιρετίζουμε το γεγονός πως, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που λάβαμε, το Γήπεδο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τεθέντος χρονοδιαγράμματος, ήτοι την 25ην Αυγούστου 2022. Επιπλέον, ενημερώσαμε πως με βάση το σενάριο που επέλεξαν τα Σωματεία, το οποίο έλαβε υπόψη τις συστάσεις του 2018 της ΟΥΕΦΑ, αλλά και με γνώμονα την ασφάλεια και άνεση των φιλάθλων, η τελική χωρητικότητα του Γηπέδου, χωρίς, βεβαίως, να περιορίζεται το εμβαδόν του, θα ανέλθει στις 10.300 θέσεις, κάτι που κρίνεται απολύτως ικανοποιητικό.

Το θέμα της χωρητικότητας του νέου γηπέδου της Λεμεσού «κλείδωσε» χθες στο Προεδρικό, αλλά κάποια άλλα θέματα που αναδύθηκαν τις τελευταίες ημέρες έχουν μπόλικο δρόμο ακόμη. «Οι διαδικασίες ανέγερσης του νέου γηπέδου στη Λεμεσό και το ενδεχόμενο διασπάθισης δημόσιου χρήματος» είναι το θέμα στην ημερήσια διάταξη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών για μεθαύριο.

Πρόκειται για αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση δέκα βουλευτών (Χρύσης Παντελίδης, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Κώστας Κώστα, Χρίστος Χριστοφίδης, Σταύρος Παπαδούρης, Ανδρέας Αποστόλου, Αλέκος Τρυφωνίδης, Παύλος Μυλωνάς, Χρύσανθος Σαββίδης και Ανδρέας Θεμιστοκλέους) απ’ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην του ΔΗΣΥ.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής κλήθηκαν να παραστούν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Ελεγκτής, εκπρόσωπος του οποίου δήλωσε ότι πρόκειται για «ένα έργο που θα στοίχιζε 15 εκ. ευρώ και θα ήταν 13.000 θέσεων, στοιχίζει 38 εκ. ευρώ συν 10 εκ. ευρώ για το οδικό δίκτυο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ