aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓήπεδο Λεμεσού: Oδικό δίκτυο αξίας €9.100.000, ξεκινούν άμεσα τα έργα

Γήπεδο Λεμεσού: Oδικό δίκτυο αξίας €9.100.000, ξεκινούν άμεσα τα έργα

Υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το συμβόλαιο για την κατασκευή του οδικού δικτύου στην περιοχή του νέου σταδίου ποδοσφαίρου στο Κολόσσι και του οδικού δικτύου σύνδεσης με το εθνικό οδικό δίκτυο. Το έργο με προϋπολογισμό €9,1 εκ. θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και θα υλοποιηθεί τμηματικά σε τρεις φάσεις.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής του συμβολαίου ήταν ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), Ανδρέας Μιχαηλίδης και η ΓΔ του Οργανισμού, Μαίρη Παπαχαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη.

Στη δήλωσή του, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι το έργο ανατέθηκε μετά από διαγωνισμό στην εταιρεία Iacovou Bros Constructions Ltd έναντι δαπάνης 9,1 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Η έναρξη υλοποίησης του έργου, όπως είπε, προγραμματίζεται τον προσεχή Φεβρουάριο με τη διάρκεια της εκτέλεσης να υπολογίζεται στους 19 μήνες. «Το έργο περιλαμβάνει τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, την οδό Τάσου Ισαάκ και τέσσερεις νέες ράμπες από και προς τον αυτοκινητόδρομο Α6, σύμφωνα με τα κατασκευαστικά σχέδια» δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών. Αναφέρθηκε επίσης στη βελτίωση και ανακατασκευή του οδικού δικτύου στην περιοχή του νέου σταδίου στο Κολόσσι, στη δημιουργία ραμπών εισόδου-εξόδου από και προς το εθνικό οδικό δίκτυο καθώς και στη δημιουργία τριών νέων κυκλικών κόμβων.

Η εκτέλεση του έργου θα γίνει τμηματικά σε τρεις φάσεις, με την πρώτη φάση να διαρκεί 9 μήνες και να περιλαμβάνει την κατασκευή ράμπας εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο από Λεμεσό προς Ερήμη, με συμβολή προτεραιότητας την οδό Βορείου Ηπείρου, σημείωσε ο κ. Καρούσος. Επίσης θα κατασκευαστεί ράμπα εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο από Πάφο προς Λεμεσό με συμβολή προτεραιότητας τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, ενώ προβλέπεται η βελτίωση, διαπλάτυνση και επέκταση της οδού Σπύρου Κυπριανού, η βελτίωση της οδού Τάσου Ισαάκ και κατασκευαστικές εργασίες σε υφιστάμενο δίκτυο εκτός ορίων του έργου, είπε.

Η δεύτερη φάση του έργου θα διαρκέσει έξι μήνες και θα περιλαμβάνει τη βελτίωση της οδού Τάσου Ισαάκ και την κατασκευή ράμπας εισόδου από τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού προς τον αυτοκινητόδρομο από την Πάφο προς τη Λεμεσό.

Η τρίτη φάση θα διαρκέσει τέσσερεις μήνες και θα περιλαμβάνει την κατασκευή ράμπας εισόδου από την οδό Τάσου Ισαάκ προς τον αυτοκινητόδρομο από Πάφο προς Λεμεσό, πέταλο επαναστροφής στο τέρμα της οδού Λόφου και υπόγεια διάβαση πεζών.

Ο Υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι το υπό κατασκευή στάδιο ποδοσφαίρου στο Κολόσσι «αποτελεί μια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία βαίνει προς υλοποίηση». Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου πριν τη διεξαγωγή του πρώτου παιχνιδιού στο στάδιο και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο εργολάβος και το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα παραδώσουν το έργο εντός της προθεσμίας.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, χαρακτήρισε την υπογραφή του συμβολαίου ως «μέρα χαράς» για τον ΚΟΑ, ο οποίος ανέμενε την ανακοίνωση για «αρκετό καιρό». Παράλληλα, συνεχάρη τον Υπουργό Μεταφορών και τους συνεργάτες του για την προώθηση του εν λόγω έργου, κάνοντας λόγο για μια «εξαιρετική ανακοίνωση». Τέλος, είπε ότι χωρίς αμφιβολία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι ενθουσιασμένος με αυτή την εξέλιξη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του συμβολαίου από εκπροσώπους της εργοληπτικής εταιρείας και του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ