aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓήπεδο Λεμεσού: Κίνδυνος «συρρίκνωσης»!

Γήπεδο Λεμεσού: Κίνδυνος «συρρίκνωσης»!

Τα νέα κυκλοφόρησαν με ταχύτητα φωτός και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε πρώτο θέμα στις συζητήσεις των ποδοσφαιρόφιλων και όχι μόνο. Μέχρι χθες όλοι γνωρίζαμε ότι η χωρητικότητα του νέου γηπέδου της Λεμεσού θα ήταν 13.000 θεατών. Από στόμα σε στόμα και με τη βοήθεια των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης το όλο έργο «κινδύνευε» να συρρικνωθεί με δραματική μείωση χωρητικότητάς του.

Οι πληροφορίες του «Goal» αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις οδηγίες – συστάσεις της ΟΥΕΦΑ ενδέχεται να μειωθεί σε ποσοστό πέραν του 15%, δηλαδή κάτω από 11.000 θέσεις. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, σε βαθμό που προ του φάσματος της κοινωνικής κατακραυγής, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, διευκρινίστηκε ότι το γήπεδο της Λεμεσού σχεδιάστηκε να έχει χωρητικότητα 13.000 θέσεις, αλλά χθες ενημερώθηκε ότι «υπάρχει η πιθανότητα η χωρητικότητα του γηπέδου να μειωθεί σε 11.000-11.500 θέσεις».

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ήταν πλαισιωμένος στη συνέντευξη Τύπου από τον μηχανικό του έργου και εκπρόσωπο των Δημοσίων Έργων κ. Αποστολίδη και τους μελετητές του έργου, κυρίους Ανθίμου και Παπαδόπουλο. Μεταξύ άλλων παρουσίασε την άδεια οικοδομής και τη συμφωνία των σωματείων της Λεμεσού (ΑΕΛ, Απόλλων και Άρης) για την ανέγερση του γηπέδου στην οποία αναγραφόταν ότι το γήπεδο θα έχει 13.000 θέσεις.

«Αυτός ήταν από την αρχή ο αριθμός χωρητικότητας του γηπέδου. Όταν έφυγε ο κ. Κονταρίδης εκφράζοντας επιθυμία να αποχωρήσει, αναθέσαμε στους μελετητές τον κ. Ανθίμου που ήταν από την αρχή και τον κ. Παπαδόπουλο, να ελέγξουν και να διορθώσουν όπου χρειάζεται, οποιοδήποτε πρόβλημα υπήρχε. Σήμερα έχουμε ακούσει ότι υπάρχει η πιθανότητα, λόγω της παραγγελίας των καρεκλών του γηπέδου, αλλά και των διαδρόμων που χρειάζεται μεταξύ τους, όπως είναι οι οδηγίες της ΟΥΕΦΑ, ότι πιθανότητα η χωρητικότητα του γηπέδου να μειωθεί σε 11.000-11.500 θέσεις», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης τονίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα αδειοδότησης του νέου γηπέδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΟΑ, το πρόβλημα προέκυψε επειδή το έργο σχεδιάστηκε με βάση τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ του 2010, οι οποίες «είναι κάπως διαφορετικές από τις προδιαγραφές του 2018»! «Η ΟΥΕΦΑ δίνει οδηγίες, κάνει συστάσεις. Δεν είναι κανονισμοί. Οπόταν εάν δεν λήφθηκαν οι σωστές προδιαγραφές από την αρχή θα το αποδείξουν οι μελέτες», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα η χωρητικότητα του γηπέδου θα μειωθεί στις 9500 θέσεις, όπως υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα. Διευκρίνισε μάλιστα, ότι δεν έχουν οποιαδήποτε ευθύνη κατασκευαστικές εταιρείες: Δεν είναι θέμα του εργολάβου, αλλά θέμα της τοποθέτησης των καθισμάτων και της πυκνότητας».

Πληροφορίες του «Goal» αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι του ΚΟΑ μελετούν το ενδεχόμενο να προέκυψε το πρόβλημα στη διαδικασία «διαδοχής» των μελετητών του έργου. Ο πρώτος έλεγχος διαπίστωσε ότι το έργο κατασκευάστηκε στις σωστές διαστάσεις, στο σωστό ύψος και σύμφωνα με τους κανονισμούς. Η δε παράδοσή του, παρά τα προβλήματα λόγω της πανδημίας, θα γίνει εντός των χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε να παίζεται ποδόσφαιρο στο νέο γήπεδο της Λεμεσού, τον Αύγουστο του 2022. Οι διατάσεις των καρεκλών που θα τοποθετηθούν και η πυκνότητά τους, καθώς επίσης και οι διαστάσεις των διαδρόμων που θα χρησιμοποιούν οι φίλαθλοι, «εμφάνισαν» το πρόβλημα.

Οι καρέκλες έχουν παραγγελθεί και τώρα θα πρέπει να αποφασισθεί αν θα ακολουθηθούν οι συστάσεις της ΟΥΕΦΑ ή αν θα καταβληθεί προσπάθεια το γήπεδο να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις. «Αν θέλουμε πάμε με τις αρχικές μελέτες και θα έχουμε πιο λίγα καθίσματα και πιο άνετα. Αν θέλουμε το κάνουμε 12.600, αν θέλουμε το κάνουμε 11.500. Εμείς τώρα ενημερωθήκαμε, το ξεκαθαρίζουμε για να μην είναι η “συτζιά του μαύρου” ο ΚΟΑ. Από την αρχή πήρε σωστές αποφάσεις. Όποιος δεν ακολούθησε αυτό τον δρόμο θα μας βρει μπροστά του!», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ανδρέα Μιχαηλίδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ