aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΓίναμε βούκινο για τα στημένα φιλικά ματς-κωμωδία στην Κύπρο

Γίναμε βούκινο για τα στημένα φιλικά ματς-κωμωδία στην Κύπρο

Είπε να ανοίξει το στόμα του ο Αλίν Στόικα για το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Ιανουάριο του 2017, με το κύκλωμα των Ρουμάνων παικτών-διαιτητών που έδρασαν στην Κύπρο σε φιλικούς αγώνες-κωμωδία και γίναμε βούκινο για όσα διαδραματίστηκαν στη χώρα μας.

Διάφορες ιστοσελίδες της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σλοβακίας, της Ουκρανίας, της Πολωνίας και άλλων χωρών, κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στα όσα ισχυρίζεται ο 30χρονος Ρουμάνος ποδοσφαιριστή, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ανέλαβε ρόλο διαιτητή σε ορισμένα από τα ύποπτα παιχνίδια που έγιναν στη χώρα μας, ενώ ενέπλεξε και έναν συμπατριώτη μας στο παράνομο κύκλωμα. «Οι οδηγίες για το πώς θα δρούσαν οι διαιτητές στους συγκεκριμένους αγώνες προέρχονται από τον Κιρίλς Γκριγκόροβς και έναν Κύπριο», είναι ο ισχυρισμός του Στόικα, ο οποίος δεν ανέφερε όνομα.

Ό,τι δεν έκανε ο Αλίν Στόικα, το έκανε η ρουμάνικη εφημερίδα Gazeta Sporturilor, η οποία επανήλθε με νέο δημοσίευμα την επομένη της συνέντευξης, δακτυλοδείχνοντας συγκεκριμένη κυπριακή εταιρεία, στην οποία ανήκει το προπονητικό κέντρο όπου διεξάγονταν οι αγώνες-κωμωδία. Μάλιστα, τονίζει στο ρεπορτάζ της ότι σύμφωνα με έκθεση του Der Spiegel και των «Football Leaks» η εν λόγω εταιρεία φαίνεται να σχετίζεται με τον Έρικ Μάο, που κατηγορείται ως ο κύριος οργανωτής των αγώνων και ο αρχηγός μιας λέσχης στη Σιγκαπούρη που εμπλέκεται σε στημένους αγώνες σε διάφορες χώρες.

Μάλιστα, η δημοσιογραφική ομάδα της Gazeta Sporturilor λέει ότι έχει στα χέρια της συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της FC Nitra με την κυπριακή εταιρεία για παραχώρηση προπονητικού κέντρου και άλλων υπηρεσιών. Υπό κανονικές συνθήκες ο σλοβάκικος σύλλογος θα έπρεπε να πληρώσει τουλάχιστον 10.000 ευρώ στην κυπριακή εταιρεία, όμως προσφορά που πήρε για να έρθει για προετοιμασία στην Κύπρο ήταν μηδέν ευρώ! Ο Κύπριος ιδιοκτήτης της εταιρείας αρνείται κάθε εμπλοκή στο στήσιμο αγώνων και στην παρουσία των διαιτητών-μαϊμού στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης: «Κελάηδησε» Ρουμάνος παίκτης-διαιτητής για τα στημένα στην Κύπρο!

Διαβάστε επίσης: Εμπλέκει έναν Κύπριο στα στημένα και έναν Ελλαδίτη μάνατζερ ως μεσολαβητή

Διαβάστε επίσης: Το αποκαλυπτικό βίντεο με τους στημένους αγώνες στην Κύπρο

Διαβάστε επίσης: Oι τρεις κυπριακές ομάδες που εμφανίζονται στον πίνακα των στημένων

Διαβάστε επίσης: Στημένα στην Κύπρο: Αντί για €10.000, δεν πλήρωναν σεντ σε κυπριακή εταιρεία!

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από ξένα δημοσιεύματα για το θέμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ