aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Γιγαντώθηκε η πίστη της

Η τρίτη νίκη της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου στο τρέχον πρωτάθλημα ήταν και η πιο σπουδαία. Προψές επικράτησε για πρώτη φορά κόντρα σε ομάδα πρωταγωνιστικών στόχων, παίρνοντας τρίποντο με ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ (2-1) στο «Τάσος Μάρκου».

Έτσι, ξεκόλλησε μετά από καιρό από την ανεπιθύμητη 11η (προτελευταία) θέση, προσπερνώντας τον Εθνικό και αυξάνοντας την πίστη στις τάξεις της για παραμονή. Ήρωας της προψεσινής βραδιάς ο Νίκο Βαρέλα, ο οποίος σκόραρε εις διπλούν. Ο Ουρουγουανός ακραίος επιθετικός έφτασε τα τρία τέρματα, αφού είχε σκοράρει και στις 9 Δεκεμβρίου στο Δασάκι εις βάρος του Εθνικού (2-2).

Πλέον, στο Παραλίμνι πνέει ούριος άνεμος και σημαντικό μερίδιο πιστώνεται στον Τσεντομίρ Γιανέφσκι. Από την ημέρα που ανέλαβε ο Σκοπιανός προπονητής, οι βυσσινί παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης. Και έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν πως η πρόοδος θα έχει συνέχεια και δεν θα είναι απλώς η γνωστή ψυχολογική ανάταση, που παρουσιάζουν πολλές φορές οι ομάδες όταν αλλάζουν τεχνική ηγεσία.

Όσο για τη συνέχεια, τα δύσκολα δεν τελειώνουν. Η Ένωση θα αγωνιστεί την ερχόμενη Κυριακή στο Τσίρειο με τον -πληγωμένο λόγω της ήττας στο ντέρμπι από την ΑΕΛ- Απόλλωνα. Το εμπόδιο είναι πανύψηλο, ωστόσο θα γίνει η προσπάθεια για την αποκόμιση βαθμολογικού οφέλους. Στη δύσκολη εξόρμηση στη Λεμεσό, ο Γιανέφσκι θα στερηθεί δύο σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους «κιτρινισμένους» Σίτο Ριέρα (6) και Ντανίλο Σπόλιαριτς (3η).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ