aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ«Γιατί χωρίς εσένα δεν μπορώ…»

«Γιατί χωρίς εσένα δεν μπορώ…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η πορεία της Νέας Σαλαμίνας στο τρέχον πρωτάθλημα μπορεί να χωριστεί στα δύο: πριν και μετά την ήττα της 11ης αγωνιστικής από την Αλκή (0-2). Οι ερυθρόλευκοι είχαν εκπληκτική -για τα δεδομένα τους- πορεία με 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες πριν από το ματς με τους κυανέρυθρους. Το «Χ» ήταν με την ΑΕΚ (1-1) και οι ήττες στενές σε ματς που -έτσι κι αλλιώς- ήταν αουτσάιντερ: ΑΠΟΕΛ (2-3), Απόλλων (0-1) και Ανόρθωση (0-1).

Ώσπου ήρθε το χαστούκι από την «Αθάνατη» και έκτοτε, η πορεία μοιάζει με καρδιογράφημα. Ακολούθησαν τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και άλλες τέσσερις ήττες. Κοιτάξτε όμως τα σκαμπανεβάσματα στα αποτελέσματα: Εκεί που η Νέα Σαλαμίνα νικά την ΑΕΚ στην Αρένα (1-0), «τρώει» τρία… αμαχητί από τον Απόλλωνα (0-3) εντός έδρας. Ρίχνει τριάρα στην έδρα της ανεβασμένης Πάφος FC (3-1), δέχεται άλλα τόσα από την παραπαίουσα Ομόνοια (1-3) και παρουσιάζεται κάκιστη απέναντι στην κακή Ανόρθωση (0-2).

Αποτελέσματα που δείχνουν πως οι ερυθρόλευκοι του Σάββα Πουρσαϊτίδη είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Κάτι που οφείλεται ώς ενός σημείου στο μικρό ρόστερ, σε σχέση με τις ομάδες που ανταγωνίζονται για θέση στην εξάδα. Ποδοσφαιριστές όπως οι Ρομάν Τζολοβάρτ, Ιβάν Φουστάρ, Τιάγκο, Κίνγκσλι, Ουνουέγμπου, Φαρσάντ Νουρ και Τσαρλς Ελουντού δεν αναπληρώνονται. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε σε παιχνίδια που απουσίασαν.

Άλλωστε, και οι χειμερινές μετεγγραφές δεν έδωσαν κάτι παραπάνω προς το παρόν. Ο Αγουστίν Γκαρθία (4 συμμετοχές, δύο βασικός) φανέρωσε θετικά στοιχεία στα τελευταία δύο παιχνίδια, άλλωστε είναι αρκετά έμπειρος, ωστόσο αναμένονται περισσότερα.

Ο Ζαΐλσον Αραούζο (4 συμμετοχές, 3 βασικός) έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει, εντούτοις τραυματίστηκε, ενώ ο Αλαστάιρ Ρέινολντς (3 συμμετοχές, 2 βασικός) δεν έπιασε ακόμα τα στάνταρ απόδοσης της περασμένης σεζόν. Όσο για τον Τόνια Τίσντελ, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί το δελτίο υγείας του, ενώ θα χρειαστεί χρόνο ώσπου να είναι 100% έτοιμος για 90λεπτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ