aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΓια τις παλιές αγάπες μη μιλάς…

Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς…

Το είπε μία, το είπε δύο φορές ο Μίχαλ Ντούρις. Ποιο; «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο» ή αν το προτιμάται στα αγγλικά, «this is football». Λέξεις που αποτυπώνουν πολλά, πάρα πολλά. Ο Σλοβένος επιθετικός, 43 μόλις μέρες μετά από το τελευταίο παιχνίδι με την Ομόνοια, έμελλε να αποτελέσει τον παίκτη που θα της εξανέμιζε τις πιθανότητες για την εξάδα (η μπάλα δεν είναι στα δικά της πόδια), στην πρώτη φορά μάλιστα που βρέθηκε απέναντί της.

Ο στράικερ του Εθνικού, με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ (18΄) και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στο πιάτο στον Βοϊτκόφσκι για να γράψει τον επίλογο χθες βράδυ στο ΓΣΠ (90’+5), χαρίζοντας στην ομάδα της Άχνας σπουδαία νίκη, η οποία αναπτέρωσε τις πιθανότητες για παραμονή στην Α΄Κατηγορία.

Η 8η ήττα των πρασίνων, κάθε άλλο παρά συνδυάστηκε με κακή εμφάνιση. Δημιούργησαν 12 τελικές, πολλές εξ αυτών ξεκάθαρες και παραλλήλως είδαν την μπάλα να σταματά 4 φορές στο δοκάρι (Τσέποβιτς 13΄, 44΄, Ντίσκερουντ 32΄, 56΄). Στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λέπτου έπαιξαν σαν τη γάτα τον ποντικό τον αντίπαλο, ωστόσο… τιμωρήθηκαν από την μπάλα, σκορπώντας πίκρα και απογοήτευση στους οπαδούς τους.

Οι παίκτες του Εθνικού, στριμώχθηκαν και δοκιμάστηκαν σκληρά μέχρι να φτάσουν στην πολυπόθητη Ιθάκη. Επικέντρωσαν την προσπάθειά τους σε κεντροαμυντική τακτική, ξεπέρασαν τις πιέσεις της Ομόνοιας χωρίς ζημιά και είδαν στο τέλος την μπάλα να τους χαμογελά. Μετουσίωσαν τις λίγες ευκαιρίες σε γκολ, πήραν άκρως σημαντική νίκη που τους ανεβάζει τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά προς τον δύσκολο δρόμο της παραμονής. «Ήταν δύσκολο παιχνίδι για μένα προσωπικά. Πριν από ένα μήνα έπαιζα με αυτή τη φανέλα, αυτά τα παιδιά, αυτoύς τους οπαδούς, τώρα ήταν όλα αντίθετα όμως», σχολίασε ο Ντούρις, πρόσωπο αναμφίβολα του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ