aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΓια την ώρα καμία αναβολή – Σε οριακό σημείο τέσσερις ομάδες, αναμονή για ΑΠΟΕΛ και...

Για την ώρα καμία αναβολή – Σε οριακό σημείο τέσσερις ομάδες, αναμονή για ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Κύπρο. Παράλληλα καταγράφηκε νέο ρεκόρ,  καθώς 3002 (ποσοστό θετικότητας: 2,52% νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 157,928.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού οδήγησε την Κυβέρνηση σε νέα μέτρα και όπως είναι απόλυτα λογικό δεν έμεινε ανεπηρέαστος ο αθλητισμός. Συγκεκριμένα, από σήμερα, η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα καθορίζεται στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων, με υποχρεωτική τη χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μετά από έλεγχο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, οι αρμόδιες αρχές θα μπορούν να ανακαλέσουν την άδεια λειτουργίας του.

Από την Κυριακή (26/12) έως το μεσημέρι της Τετάρτης (29/12) έχουν ανακοινωθεί 26 κρούσματα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Εννέα ομάδες ανακοίνωσαν από ένα έως πέντε κρούσματα, με αποτέλεσμα να είναι στο «αέρα» η ομαλή διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής που είναι ορισμένη για το τριήμερο 3-5 Ιανουαρίου 2022. Μάλιστα, από τις τρεις ομάδες που δεν ανακοίνωσαν κρούσμα τις τελευταίες 48 ώρες οι δύο δεν δραστηριοποιούνται, καθώς οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας είναι με άδεια και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αφού φυσικά υποβληθούν σε PCR.

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοινώθηκαν πέντε κρούσματα από τη Δόξα (τρία αφορούν παίκτες του Καταλόγου Α), τέσσερα κρούσματα από την ΠΑΕΕΚ (έγιναν σε διάστημα πέραν των εφτά ημερών από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ), τέσσερα από τον Άρη (δύο αφορούν παίκτες), τρία από τον Ολυμπιακό, τρία από τον Απόλλωνα (δύο αφορούν παίκτες καταλόγου Α), ένα από την Ανόρθωση, τέσσερα από την ΑΕΚ (τρία αφορούν παίκτες καταλόγου Α), ένα από την ΑΕΛ και ένα από τον Εθνικό.

Επομένως, για την ώρα δεν προνοείται αναβολή αγώνα σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, η οποία λέει πως «σε περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι είναι στο κατάλογο Α, της ομάδας Ανδρών του σωματείου, τότε οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι εντός 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, μετά από αίτημα του Σωματείου, αναβάλλονται».

Σε οριακό σημείο είναι η ΑΕΚ, η Δόξα, η ΠΑΕΕΚ και ο Ολυμπιακός, όμως με την έξαρση της πανδημίας το σκηνικό παραμένει εύθραυστο ανά πάσα στιγμή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ομάδα της Λάρνακας έχουν διαγνωστεί θετικοί σε έλεγχο rapid test άλλοι δύο παίκτες της ΑΕΚ, επομένως η αυριανή μέρα ενδεχομένως να διαφοροποιήσει το σκηνικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ