aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΓενική Συνέλευση ΚΟΠ: Οι θέσεις των μεγάλων ομάδων για τη διαιτησία

Γενική Συνέλευση ΚΟΠ: Οι θέσεις των μεγάλων ομάδων για τη διαιτησία

Οι θέσεις των μεγάλων ομάδων όπως διατυπώθηκαν στη σημερινή άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ:

Ομόνοια: «Οι νέοι διαιτητές να πλαισιωθούν με ξένους, για να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία. Οι νέοι διαιτητές, πρέπει να κρατηθούν και να τους δοθεί χρόνος για να αποβάλουν από πάνω τους την πίεση. Όσοι είναι ικανοί να παραμείνουν στη θέση τους. Οι διαιτητές στο VAR να είναι και Κύπριοι, ώστε να μάθουν να το χειρίζονται».

ΑΠΟΕΛ: «Να έρχονται δύο ξένοι διαιτητές κάθε αγωνιστική. Όσο για τους VARίστες, θα πρέπει να συνεχίσουν να έρχονται, αλλά να τιμωρούνται όταν κάνουν λάθη».

Ανόρθωση: «Να στηριχτεί η κυπριακή διαιτησία με νέους διαιτητές και οι συνομιλίες στο VAR να δίνονται στη δημοσιότητα. Οι νέοι διαιτητές να εμπλουτιστούν με ξένους ρεφ για να αποκτήσουν εμπειρία.
Να κρατήσουμε τους νέους και να τους δώσουμε πίστωση χρόνου μέχρι να φύγει η πίεση από πάνω τους και όσοι είναι ικανοί, να παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.
Ακόμη, να μην έρχονται συνέχεια ξένοι διαιτητές για το VAR, αλλά να μάθουν να το χειρίζονται και οι Κύπριοι.
Στα πλέι-οφ σίγουρα θα φέρουμε ξένους διαιτητές, το θέμα είναι αν μπορούμε να φέρουμε και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά δεν μπορούμε».

ΑΕΛ: «Να γίνονται τα ντέρμπι με ξένους διαιτητές, πέραν της παρουσίας ξένων στο VAR. Πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στους νέους διαιτητές και να μην τους αναθέτουν δύσκολες αποστολές από τόσο νωρίς».
Απόλλων: «Πρέπει να έρθουν ξένοι διαιτητές. Επίσης, οι παλιοί διαιτητές θα πρέπει να τιμωρηθούν για τα λάθη, πρέπει να δημοσιοποιούνται οι συνομιλίες του VAR και πρέπει να στηριχθούν οι νέοι διαιτητές».

ΑΕΚ: «Εφόσον είναι ανέφικτο να έρθουν ξένοι διαιτητές, τότε να συνεχίσουμε με Κύπριους. Θέλουμε να εμπλουτιστεί η κυπριακή διαιτησία με νέους διαιτητές. Πρέπει όμως να ισχυροποιήσουμε το VAR άμεσα με επιπλέον κάμερες. Το κυριότερο όμως είναι όλοι να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και να κρατούν χαμηλούς τόνους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ