aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΓεμίσαμε «βλάκες» δημοσιογράφους

Γεμίσαμε «βλάκες» δημοσιογράφους

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Σαράντα ημέρες θα πρέπει να νήστευε εκείνος που το σκέφτηκε πρώτος: «Ο δημοσιογράφος δεν κατάλαβε σωστά». Κάθε φορά που κάποιος βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του κυπριακού ποδοσφαίρου, σε συνέντευξή του στο εξωτερικό, κατά διαβολική σύμπτωση πέφτει σε «βλάκα».

Σε κάποιον που μάλλον… δεν τα πιάνει με την πρώτη και οδηγείται σε γκάφες ολκής, προκαλώντας προβλήματα στα σωματεία-αθώες περιστερές. Σε χρόνο ρεκόρ έρχεται η διάψευση από τον συνεντευξιαζόμενο και η τάξη αποκαθίσταται…

Η ιστορία είναι γνωστή και παλιομοδίτικη, αλλά προφανώς πιάνει ακόμα. Όπως στην περίπτωση του πρώην ποδοσφαιριστή της Δόξας, Πέδρο Μπονιφάσιο, ο οποίος αφού έβγαλε τη γλώσσα του περίπατο στην Exspresso.sapo.pt, για στημένο παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε, χθες βγήκε στον Σούπερ Σπορ FM και προσπάθησε να ανασκευάσει. «Είχα πει μια ιστορία που μου είπαν κάποιοι φίλοι μου, οι οποίοι μου ανέφεραν πως συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και προφανώς δεν κατάλαβε σωστά ο δημοσιογράφος στην Πορτογαλία».

Πάντως, το ρεπορτάζ στην πορτογαλική ιστοσελίδα υπογράφεται από τη Μαριάνα Καμπράλ και όχι από τον Αίσωπο ή τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μια δημοσιογράφος που έβαλε το όνομά της και αναφέρθηκε σε τόσες λεπτομέρειες οι οποίες θυμίζουν ανατριχιαστικά το Ολυμπιακός-Δόξα 3-2 (κύπελλο 2011-12), στο οποίο συμμετείχε και σκόραρε ο Μπονιφάσιο.

Σε ματς που παίχτηκαν εκατομμύρια, όπως είχε δηλώσει τότε ο αρχισυντάκτης της «Daily Bet», Γιώργος Αγγέλου, στο «Goal». Σε παιχνίδι που κατετάγη από την ΟΥΕΦΑ στους «κόκκινους» φακέλους με πολύ μεγάλη πιθανότητα να είχε στηθεί. Ωστόσο, ο Πορτογάλος δεν κατάλαβε τίποτα τότε, αλλά θυμήθηκε μια ιστορία που του διηγήθηκε κάποιος, τον οποίον -όπως είπε- δεν μπορεί να κατονομάσει.

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι ο Μπονιφάσιο ή ο κάθε Μπονιφάσιο. Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και περιμένουν να το δουν να καθαρίζει από την μπόχα και τη δυσωδία που το περιβάλλει, δεν έχουν από κάπου να πιαστούν για να ελπίζουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να γράφουμε ή να διαβάζουμε για ύποπτους αγώνες που έγιναν, γνωρίζοντας ότι η ομοσπονδία και η Πολιτεία απλώς παρακολουθούν και νίπτουν τας χείρας τους.

Κανονικά, θα έπρεπε ήδη να είχε στα χέρια της η Αστυνομία κατάθεση από την Καμπράλ και τον Μπονιφάσιο, για να ανοίξει ξανά ο φάκελος του περιβόητου αγώνα και να αρχίσει η προσπάθεια για να βρεθεί η άκρη του νήματος. Κανονικά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ