aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ«Φυσικά υπάρχουν στοιχεία στην καταγγελία των Φραγκέσκου-Λοϊζίδη»

«Φυσικά υπάρχουν στοιχεία στην καταγγελία των Φραγκέσκου-Λοϊζίδη»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης, μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Ατζέντα» με την Άντρη Δανιήλ, αναφέρθηκε στα αίτια που ώθησαν τους ποδοσφαιριστές Παναγιώτη Φραγκέσκου και Παναγιώτη Λοϊζίδη σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας για χορήγηση ουσιών με ενδοφλέβιες ενέσεις, μετά τη γνωστοποίηση πως αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: Σχίζας στον Active: «Απαγορευμένες ουσίες με ατιμωρησία και συγκάλυψη»

«Δεν μπορούμε να πούμε κάτι νεότερο αυτή τη στιγμή, η Αστυνομία θέλω να πιστεύω πως διερευνά την υπόθεση. Οι ποδοσφαιριστές προχώρησαν σε καταγγελία μετά από το πρόβλημα στην υγεία τους για την χορήγηση κάποιων ουσιών με ενδοφλέβιες ενέσεις και όταν μάθαμε πως έγινε από μη εξουσιοδοτημένο άτομο του ιατρικού τιμ. Η καταγγελία έγινε γιατί υπάρχουν κάποιες υπόνοιες ή έστω πιθανότητα να δημιουργήθηκε το πρόβλημα από οποιαδήποτε ουσία ήταν νόμιμη, είτε παράνομη, δεν το συζητάμε αυτό», είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος Αρχής Αντιντόπινγκ: «Μην πέφτετε θύματα, απευθυνθείτε σε εμάς»

Αν υπάρχουν στοιχεία είπε: «Φυσικά και υπάρχουν στοιχεία. Για να προχωρήσουν σε καταγγελία στην Αστυνομία, είναι φυσικό ότι έχουν στοιχεία και δεν μπορώ να αναφερθώ σε αυτά διότι είναι ανοικτή υπόθεση και είναι δουλειά της Αστυνομίας. Αλίμονο αν μπορούσα να αναφερθώ στα στοιχεία, η υπόθεση είναι ανοικτή. Η χορήγηση αυτών των ουσιών έγινε από άτομο που δεν είναι γραμμένο στον ιατρικό σύλλογο και εξουσιοδοτημένο όπως ανέφεραν στην Αστυνομία τα παιδιά».

Διαβάστε επίσης: Τζιάμπος: «Η Αλκή είναι καθαρή, θα δοθούν απαντήσεις από Δευτέρας»

«Αν μπορεί αποδειχθεί αν προκλήθηκαν τα προβλήματα από τις ουσίες, απάντησε: «Θα διαφανεί σε έλεγχο που γίνεται και μπορεί να πάρει 10-11 μήνες, εάν εφόσον αποδειχθεί. Εμείς καταγγείλαμε τον τρόπο με τον οποίο χορηγήθηκαν οι ουσίες και από εκεί και πέρα, επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα, εάν υπάρχει έστω και 0,01% το πρόβλημά τους να προκλήθηκε από τη χορήγηση αυτών των ουσιών που μπορεί να μην είναι καν παράνομές, αλλά να είναι αλλεργικοί οι παίκτες και υπάρχουν άλλοι παίκτες που προχώρησαν σε αυτού του είδους θεραπεία, ας το πούμε έτσι, και έχουν το πρόβλημα που έχουν τα παιδιά και δεν το γνωρίζουν, προφανώς να κινδυνεύουν άμεσα», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η χορήγηση γινόταν με την θέληση και των παικτών, ούτε τι τους έλεγε αυτός που τους χορηγούσε τις ουσίες. Μπορεί να τους έλεγε πως ήταν βιταμίνη. Δεν γνωρίζω, είναι στην κατάθεσή τους και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι κατέθεσαν. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες».

Διαβάστε επίσης: Ενέσιμο σοκ στο κυπριακό ποδόσφαιρο οι καταγγελίες Λοϊζίδη-Φραγκέσκου

Καταληκτικά είπε: «Έγιναν κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις στο Ισραήλ και δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται το πρόβλημα και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ακόμη και το κληρονομικό δεν το αποκλείσαμε. Το θέμα είναι ότι κάποιος χορηγούσε ενδοφλέβια κάποιες ουσίες τις οποίες οι παίκτες δεν γνώριζαν τι είναι και γινόταν αυτό από άτομο που δεν ήταν εξειδικευμένο. Ο ένας από τους δύο θα μεταβεί στο Ωνάσειο για περαιτέρω αναλύσεις. Θα πρέπει να αναμένουμε τις έρευνες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ