Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑKRASAVA E.N.YΣτέλνουν τον Τσιγκρίνσκι στην ΕΝΥ με «προεδρική» επιβεβαίωση

Στέλνουν τον Τσιγκρίνσκι στην ΕΝΥ με «προεδρική» επιβεβαίωση

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες στη Ρωσία γύρω από το όνομα του Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι και το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΕΝΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει ρωσικό Μέσο, ο πρώην διεθνής αμυντικός της Ουκρανίας βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των ανθρώπων της ομάδας για τη θέση του προπονητή, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμη οριστικές συμφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μάλιστα, το σχετικό ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε και από τον ισχυρό άνδρα της ΕΝΥ, Γεβγένι Σαβίν, ο οποίος ανέφερε ότι, «ο Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι βρίσκεται στη short-list μας για τη θέση του προπονητή, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν τελικές συμφωνίες με κανέναν από τους υποψηφίους».

Εφόσον προχωρήσει η συνεργασία, ο Τσιγκρίνσκι θα κληθεί να δουλέψει με αρκετά γνωστά ονόματα, ανάμεσα στα οποία και ο Ντένις Τσερίσεφ.

Σημειώνεται ότι, ο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος αγωνίστηκε και στην ΑΕΚ Αθηνών από το 2016 μέχρι το 2021, άφησε το στίγμα του ως ποδοσφαιριστής κυρίως με τη φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά και με τις εθνικές ομάδες της Ουκρανίας. Το 2004 κατέκτησε την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19, ενώ δύο χρόνια αργότερα έφτασε μέχρι τον τελικό του EURO U-21 με την εθνική Ελπίδων της χώρας του.

Οι εμφανίσεις του εκείνη την περίοδο τον έβαλαν στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό προσκήνιο, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί και στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης μαζί με ποδοσφαιριστές όπως ο Αρτέμ Μίλεφσκι, ο Στιβ Μανταντά και ο Κλάας-Γιαν Χούντελααρ. Η κορυφαία στιγμή της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο ήρθε τη σεζόν 2008/09, όταν κατέκτησε με τη Σαχτάρ το Κύπελλο UEFA. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, η οποία προχώρησε στην απόκτησή του έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ — ποσό τεράστιο για τα δεδομένα της εποχής.

Παρά την εμπιστοσύνη που έδειχνε προς το πρόσωπό του ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Ουκρανός αμυντικός δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα των Καταλανών, καθώς είχε μπροστά του το δίδυμο Πουγιόλ – Πικέ. Στην πρώτη του χρονιά στη La Liga κατέγραψε μόλις 12 συμμετοχές και τελικά δεν πήρε ποτέ πραγματικά δεύτερη ευκαιρία στη Βαρκελώνη.

Πλέον, το όνομά του επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά σε ρόλο προπονητή, με την Κρασάβα να εξετάζει σοβαρά την περίπτωσή του ενόψει της νέας σεζόν.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ