Δεύτερη νίκη σε τρεις αγωνιστικές, ξανά σε ματς «έξι βαθμών», και αυτή τη φορά το μήνυμα ήταν ακόμη πιο ισχυρό. Η ΕΝΥ λύγισε και τον Εθνικό Άχνας με 1-0 στο «Αμμόχωστος», ανέβηκε στους 17 βαθμούς και δήλωσε παρούσα στη μάχη της παραμονής. Όπως και απέναντι στον Ολυμπιακό, έτσι και τώρα, η ουσία έκανε τη διαφορά.
Το πέναλτι του Μπαχάσα έκρινε το αποτέλεσμα, όμως η εικόνα –ιδίως στο δεύτερο μέρος– έδειξε ομάδα που ξέρει τι ζητά. Η ΕΝΥ ισορρόπησε το παιχνίδι μετά την ανάπαυλα, αύξησε τα τρεξίματα και περιόρισε τον αντίπαλο, φτάνοντας στο ζητούμενο.
Ο Χάβι Ροθάδα στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών και στη στήριξη του κόσμου, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: η ομάδα παλεύει με περιορισμένα μέσα και ζητά καλύτερες συνθήκες προπόνησης για να συνεχίσει αυτόν τον δύσκολο δρόμο.














