aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΦώναξε «ερχόμαστε» ο Απόλλων, με φοβερό Γιαννιώτα! (vid & pics)

Φώναξε «ερχόμαστε» ο Απόλλων, με φοβερό Γιαννιώτα! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Στο πρώτο του παιχνίδι μετά την επιστροφή του Σωφρόνη Αυγουστή και με τον Γιαννιώτα που πέτυχε δύο γκολ (14’, 46’) σε τρελά κέφια, ο Απόλλωνας βροντοφώναξε «παρών», καθότι επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με 3-1 τον πολύ αξιόμαχο Ολυμπιακό στο Τσίρειο. Σελάγια το άλλο γκολ των κυανόλευκων στο 73’, μείωσε προσωρινά με τον Αγιτέ στο 50’ η ομάδα του Τακτακαλά.

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η λειψή 5η αγωνιστική, ο Απόλλωνας παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος και με την επιθετικότητα και την αποτελεσματικότητά του, έκανε χαρούμενους τους οπαδούς του, ενώ ικανοποιημένοι από την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας τους, έμειναν και οι μερικές δεκάδες Ολυμπιακοί που βρέθηκαν στο Τσίρειο.

Μετά από τρία διαδοχικά ματς δίχως νίκη, ο Απόλλων Λεμεσού επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα «καθαρίζοντας». Η αλλαγή προπονητή και η πρόσληψη του Σοφρώνη, φαίνεται πως άλλαξε την ψυχολογία του Απόλλωνα που εκτός από τη νίκη, κρατά και την καλή εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Προβάδισμα ο Απόλλωνας, φόβισε ο Ολυμπιακός

Απόλλων από τα… παλιά ήταν η ομάδα που παρακολουθήσαμε στο πρώτο μέρος, με την αλλαγή στη ψυχολογία των παικτών να είναι εμφανέστατη με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός όμως… Τι να πει κανείς για αυτή την ομάδα που με την απόδοσή της έκανε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος να μοιάζει με μεγάλο ντέρμπι;

Είχε εξαιρετική παρουσία η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου και παρόλο που ο Απόλλωνας ήταν πολύ καλός και ευτύχισε να ανοίξει το σκορ με σουτ του Γιαννιώτα στο 14’ είχε 4-5 πολύ καλές φάσεις για να προηγηθεί κι ακολούθως να ισοφαρίσει, αλλά από καθαρά λόγω ατυχίας δεν τα κατάφερε. Από την άλλη, όμως, και ο Απόλλωνας ήταν δημιουργικός στην εμπροσθοφυλακή του, φτιάχνοντας τις δικές του πολύ καλές 2-3 φάσεις, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι σε ασύλληπτο σουτ του άτυχου Γκακπέ που έγινε αναγκαστική αλλαγή πριν από τη συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα.

Ισχυροποίηση, απάντηση, Σελάγια και… τέλος!

Στην επανάληψη, το παιχνίδι πήρε «φωτιά». Με το «καλημέρα» στο β’ ημίχρονο, ο Γιαννιώτας με άπιαστο βολέ εντός περιοχής από πλάγια, έκανε το 2-0, αλλά λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 50’ ο Αγιτέ με προβολή έπειτα από φάουλ του Κίκο, μείωσε σε 1-2 κι έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.

Για τα επόμενα αρκετά λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν τον τρόπο να σιγουρέψουν τη νίκη τους, μιας κι Σελάγια στο 73’ με ωραίο σουτ εντός περιοχής, ισχυροποίησε το προβάδισμα του Απόλλωνα, διαμορφώνοντας το 3-1 που ήταν και το αποτέλεσμα. Αξίζει να αναφερθεί πως στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός είχε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες με Κίκο και Ντουβεντρού, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Ρομπέρζ, Χ. Κυριάκου, Αγκίρε, Γιαννιώτας (80′ Καρ), Σατσέτι, Μάρκοβιτς, Παπουλής (72′ Πίττας), Γκακπέ (34′ Σαρδινέρο), Σελάγια.

Ολυμπιακός (Πάμπος Χριστοδούλου): Μπάιζα, Ψάλτης, Σαμπίνια (62′ Nάνι), Σιντιμπέ, Κίκο, Ζαχαρίου, Ακόστα (77′ Βινίσιους), Οικονομίδης, Ντουβεντρού, Μπιλάλ, Αγιτέ (69′ Κα).

Στάδιο: Τσίρειο.

Σκόρερ: 14′, 46′ Γιαννιώτας, 73′ Σελάγια / 50′ Αγιτέ.

Κίτρινες: 45′ Μάρκοβιτς, 49′ Σατσέτι, 84′ Ρομπέρζ / 22′ Σαμπίνια, 36′ Αγιτέ, 42′ Ακόστα, 75′ Μπιλάλ.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Ροβέρτος Κώστα.

Α’ βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

Β’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Τέταρτος: Αναστάσης Αναστάση.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ