aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΦινάλε και σκαλιώτικη νίκη με γκολ και θέαμα! (vid)

Φινάλε και σκαλιώτικη νίκη με γκολ και θέαμα! (vid)

Στην ολοκλήρωση των φετινών τους υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα, και σε αγώνα-αγγαρεία, η ΑΕΚ και η ΑΕΛ πρόσφεραν γκολ και θέαμα, με τους Λαρνακείς να ολοκληρώνουν τη σεζόν με νίκη, καθώς κέρδισαν τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού με 3-2. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, με την ολοκλήρωση 36 αγωνιστικών, τερμάτισε στην 4η θέση με 68 βαθμούς, ενώ ένα σκαλοπάτι πιο κάτω παρέμεινε η ΑΕΛ με δέκα βαθμούς λιγότερους (58).

Πλέον, η ΑΕΚ στρέφει την προσοχή της αποκλειστικά στον τελικό κυπέλλου της 16ης Μαΐου απέναντι στον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, εκεί όπου οι Λαρνακείς θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία τους. Από την άλλη, οι Λεμεσιανοί θα αρχίσουν να σκέφτονται την επόμενη μέρα στον σύλλογο, με πρώτιστο μέλημα το ξεκαθάρισμα του διοικητικού τοπίου, κι ακολούθως ο,τι αφορά στην τεχνική ηγεσία και στον σχεδιασμό του ρόστερ.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση, η ΑΕΛ ήταν αυτή που ευτύχισε να ανοίξει το σκορ με κοντινό σουτ του Ιρένε στο 5’ έπειτα από ασταθή απόκρουση του Γιωργαλλίδη, ενώ στο 27’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με σουτ του Τρύφωνος εκτός περιοχής, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο. Στην επανάληψη, οι κιτρινοπράσινοι πήραν κεφάλι στο σκορ φέρνοντας τα κάτω-πάνω μετά από κεφαλιά του Πανκόφ στο 56’, αλλά δώδεκα λεπτά αργότερα (68’), ο Μαύρου με το που μπήκε στο παιχνίδι, ισοφάρισε σε 2-2 (με στριφτή κεφαλιά). Το τελικό 3-2, διαμορφώθηκε με τον Σορία στο 78’, ο οποίος σκόραρε με τον ώμο μετά από βαθιά μπαλιά.

Μαζεμένες ήταν οι αλλαγές από τους δύο προπονητές στις αρχικές τους ενδεκάδες για διαφορετικούς λόγους βέβαια ο καθένας. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ είχε στο μυαλό του τον τελικό κυπέλλου της Τετάρτης και ο Ντούσαν Κέρκεζ, γιατί ήθελε (όπως είχε δηλώσει από την περασμένη βδομάδα) να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Έτσι λοιπόν, ο Βάσκος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με εφτά αλλαγές και πολλούς νεαρούς στο αρχικό σχήμα (Παναγίδης, Μάμας, Τρύφωνος, Νικάνδρου, Ραουνάς, Ράσπας). Λίγο πολύ το ίδιο έπραξε και ο συνάδελφος του της ΑΕΛ, ο οποίος είχε στην ενδεκάδα τους: Κεραυνό, Μιχαηλίδη, Γερολέμου, Ζντραφκόφσκι και Ηλία. Κάποιοι από αυτούς αναμένεται βέβαια να βρίσκονται στο ρόστερ της νέας περιόδου, ανάλογα και με τις αποφάσεις που θα πάρουν οι δυο τεχνικοί.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Γιωργαλλίδης, Σορία, Πανκόφ, Μάμας, Παναγίδης, Μαλόκου (71’ Σκορδή), Τρύφωνος, Νικάνδρου, Ραουνάς, Ράσπας, Ρουσιάς.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Κεραυνός, Χ. Κυριάκου, Τεϊσέιρα, Μιχαηλίδης (76’ Αβραάμ), Ζντραβκόφσκι, Τόρες, Ιρένε (56’ Ρομάν), Σοάρες, Μπενίτεθ, Γερολέμου, Ηλία (67’ Μαύρου).

Σκόρερ: 5’ Ιρένε, 68’ Μαύρου / 27’ Τρύφωνος, 56’ Πανκόφ, 78’ Σορία.

Κίτρινες: -/-.

Κόκκινες: -/-.

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

Βοηθοί: Στέλιος Νικήτα, Δώρος Τούρος.

Τέταρτος: Νικόλας Νεοκλέους.

Παρατηρητής: Μιχάλης Αργυρού.

Ακολουθεί το live:



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ