aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦαντάρος: «"Συτζιά του μαύρου” η ΚΟΠ, μήπως δεν αντέχουμε τόσες ομάδες;»

Φαντάρος: «”Συτζιά του μαύρου” η ΚΟΠ, μήπως δεν αντέχουμε τόσες ομάδες;»

Σύμφωνο βρίσκει τον βοηθό γενικό γραμματέα της ΚΟΠ Γιώργο Φαντάρο το αίτημα των ποδοσφαιριστών των μικρότερων κατηγοριών για βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, όμως σε ανάρτησή του τονίζει ότι μόνο η Πολιτεία μπορεί να επιδιορθώσει το πρόβλημα και σημειώνει πως ίσως ήρθε η ώρα για αναδιοργάνωση στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου που μάλλον δεν σηκώνει τόσες πολλές κατηγορίες και ομάδες.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Συμφωνώ απόλυτα με το αίτημα των ποδοσφαιριστών των μακρότερων κατηγοριών που ζητούν βελτίωση στα στάδια που αγωνίζονται. Μόνο που νομίζω ότι απευθύνονται σε λάθος αποδέκτες. Τα σωματεία τους, και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζουν πολύ καλά, κάνουν αγώνες και πολλές θυσίες για να διατηρούν τις ομάδες τους ζωντανές. Ούτε φυσικά η ΚΟΠ, που για κάποιους δυστυχώς έγινε η… “συτζιά του μαύρου” μπορεί να επιλύσει το γηπεδικό πρόβλημα στις “μικρές” κατηγορίες.

Μόνο το κράτος με μια νέα κρατική πολιτική για αναβάθμιση των γηπεδικών υποδομών στη χώρα, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα. Φυσικά το ζητούμενο είναι αν μπορεί το κράτος, αν έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει σε μια τέτοια πολιτική απόφαση, ιδιαίτερα μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Είναι πολύ εύκολο για κάποιους να κριτικάρουν, εκ του ασφαλούς, τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να έχουν όμως να προτείνουν λύσεις. Ποιος δεν θα ήθελε γήπεδα με άνετα αποδυτήρια και κοινόχρηστος χώρους, με καλούς χορτοτάπητες και δυνατότητα ηλεκτροφωτισμού; Άλλο όμως το θέλω και άλλο το μπορώ!

Ίσως όμως μέσα από όλα αυτά τα προβλήματα που ζούμε, να πρέπει να δούμε και κάποιες πραγματικότητες και να διερωτηθούμε: Πραγματικά το ποδόσφαιρο μας αντέχει τόσες πολλές κατηγορίες και τόσες πολλές ομάδες και άρα την ανάγκη να έχουμε τόσα πολλά γήπεδα που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις; Η μήπως είναι η ώρα να αναδιοργανωθούμε σύμφωνα με τα μεγέθη και τις δυνατότητες μας, κάνοντας έτσι πιο λογική και δυνατή τη φωνή μας και τις απαιτήσεις μας προς το κράτος για σύγχρονα στάδια;».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ